Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

EUROGROUP : ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ....ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!

Στη σκιά της απορριπτικής στάσης του Βερολίνου, αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα το κρίσιμο Eurogroup για το μέλλον της ευρωζώνης. Σε θετική εξέλιξη στοχεύει η Αθήνα, ωστόσο δεν αποκλείεται η συμφωνία να κλειδώσει σε Σύνοδο Κορυφής. Όλες οι εξελίξεις.
Aναλυτικά, τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε προκειμένου να εξευρεθεί λύση με τους εταίρους και δεν θα δεχτεί συνέχιση του προγράμματος, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από ευρωπαϊκής πλευράς σχετικά με τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση (κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί κατοικιών, 100 δόσεις για εξόφληση χρεών) καθώς εκλαμβάνονται ως μονομερείς ενέργειες, η κυβέρνηση απαντά πως οι ρυθμίσεις δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

Σύνοδος Κορυφής

Εν τω μεταξύ, ανοικτό το ενδεχόμενο το ελληνικό ζήτημα να κλείσει σε Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ζώνης του ευρώ την επόμενη εβδομάδα άφησε ο Γερμανός Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
«Εργαζόμαστε για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Σε αυτή τη βάση νομίζω ότι είναι ακόμη εφικτό να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες οκτώ μέρες. Αν χρειαστεί μέσω μίας νέας Συνόδου Κορυφής», τόνισε.                                              
ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: