Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΝΕΟΣ ''ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ'' ΜΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙ. ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΜΕ ΣΠΡΕ'Ι' ΤΗΝ....ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ !!!

Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανίερους βανδαλισμούς με γκράφιτι την Ακρόπολη. Σήμερα θα περάσουν και το δεύτερο χέρι.Καταδίκασε ο υπ. Πολιτισμού και υποσχέθηκε να αποκαταστήσει το μνημείο.
Άγνωστοι δράστες, μη υπολογίζοντας την ιστορία και τη σημασία του μνημίου και τον πολιτισμό μας, ζωγράφισαν με σπρέι αθλητικά συνθήματα και όχι μόνο. «Απ' ότι διάβαζα» είπε ο Οικονομέας, «το γκράφιτι αυτό ανήκει σε μια Βερολινέζικη τεχνοτροπία» αναφέροντας και το όνομα της ομάδας αυτής που κάνει γκράφιτι νεονατουραλιστικής τεχνοτροπίας. Ενώ ο Π. Σγουρίδης δήλωσε ότι «Είναι απαράδεκτο, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη κατά της Γερμανικής Ευρώπης, το Βερολίνο να μεταφέρει την πολιτισμική καταχνιά στην καταγάλανη Αθήνα...» !!! 
Ιστορικά μνημεία συνοδευόμενα με  γεγονότα που έχουν σημαδέψει τον τόπο μας, βλέπουμε να καταστρέφονται από «ανοησίες της στιγμής» , σε μια προσπάθεια της πολιτείας να τα διαφυλάξει και να τα συντηρήσει στο πέρασμα του χρόνου.
Οι παράγοντες που μπορούν να συζητηθούν γύρω από το θέμα είναι πολλοί. Τουρισμός, ιστορία, πολιτισμική κληρονομιά.  Η αλλοίωση που υφίστανται τα μνημεία μας είναι βάρβαρη απ” όποια οπτική και αν το δει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: