Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ....ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ !!! [ video ]

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο για πλημμέλημα τον πρώην υπουργό Οικονομικών και τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία, για το οποίο και διωκόταν, με αποτέλεσμα τα πέντε έτη φυλάκισης να είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί.Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε τη νόθευση της λίστας Λαγκάρντ σε σκευωρία από πρόσωπα μέσα από το ΣΔΟΕ, που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ο πρώην υπουργός έβγαλε «στη σέντρα» τον Ι. Διώτη, τονίζοντας ότι υπήρξε «περίεργη χρήση» της λίστας όσο αυτή βρισκόταν στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Η άποψη της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου, η οποία λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, πρόσωπο με περγαμηνές και προσόντα -όπως είπε- δεν δικαιούται το συγκεκριμένο ελαφρυντικό «γιατί είναι ευφυής και δεν θα έπρεπε να βάλει αυτή τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια». Γρηγορείτε, κυρίες και κύριοι!
«Αυτή η δίκη δεν είναι δίκη του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μια δίκη για τον ελληνικό λαό, τον οποίο ευτέλισε και διέσυρε, και κόστισε πολλά εκατομμύρια. Ακριβώς γιατί έχει αυτά τα προσόντα, για αυτό δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου» ανέφερε η εισαγγελέας που πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, καθώς 5 δικαστές, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, θεώρησαν ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: