Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΥΓΓΑΡΙΑ 9/9/2015. Σκηνές που σοκάρουν σε «στρατόπεδο» προσφύγων – Πετάνε φαγητό σαν να ταΐζουν ζώα [Video]

Παγκόσμια κατακραυγή προκαλεί το video που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τις απάνθρωπες συνθήκες διανομής τροφίμων στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής της Ουγγαρίας, στο Ρόζκε, στα σύνορα με την Σερβία.
Το βίντεο αυτό, το οποίο γυρίστηκε κρυφά την Τετάρτη από μια Αυστριακή εθελόντρια μέσα στον καταυλισμό του Ρόζκε, δείχνει περίπου 150 πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί σε έναν περιφραγμένο χώρο μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα και σπρώχνονται για να πιάσουν τα σακουλάκια με τα σάντουϊτς που τους πετούν Ούγγροι αστυνομικοί με κράνη και μάσκες υγιεινής.
Σε αυτούς που βρίσκονται μπροστά τα σάντουϊτς διανέμονται κανονικά χέρι με χέρι, ενώ για τους πίσω τα πετούν στον αέρα.
Μεταξύ του πλήθους βρίσκονται και γυναίκες και παιδιά, ενώ ορισμένοι σκαρφαλώνουν στα σύρματα της περίφραξης για να προσπαθήσουν να προσελκύσουν την προσοχή αυτών που διανέμουν τα σάντουϊτς.
"Είναι σαν να δίνουν τροφή σε ζώα που τα έχουν κλεισμένα σε έναν περιφραγμένο χώρο, σαν ένα Γκουαντάναμο στην Ευρώπη", δήλωσε ο εθελοντής Κλάους Κούφνερ για το βίντεο αυτό το οποίο γύρισε η επίσης εθελόντρια Μιχαέλα Σπρίτζεντορφερ. Δείτε το video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: