Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΜΟΣΧΑ : ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ....ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ !!!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ως «αβάσιμες» τις αμφιβολίες χωρών της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία δεν στόχευαν την ISIS, αλλά θέσεις αντιπάλων του Άσαντ. «Μην ακούτε το Πεντάγωνο για τις ρωσικές επιδρομές, τα έχει πει όλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν έχει καμία πληροφορία» για θύματα μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Μόσχα.
Οι αναφορές ήθελαν τα ρωσικά πλήγματα, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, να χτυπούν θέσεις αντικαθεστωτικών στο κεντρο-δυτικό τμήμα της χώρας που ελέγχεται από τη Δαμασκό και συγκεκριμένα ακριβώς τους θύλακες όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν εστίες αντίστασης των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης.
«Οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες οι στόχοι των πληγμάτων δεν ήταν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν καμία βάση», ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στη Νέα Υόρκη.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικά στελέχη επιβεβαίωσε γι’ ακόμη μια φορά ότι αποκλείεται συμμετοχή της Ρωσίας σε χερσαίες επιχειρήσεις και ότι η Ρωσία «δεν σκοπεύει να βουτήξει με το κεφάλι σ’ αυτή τη σύγκρουση». «Θα υποστηρίξουμε -τόνισε- τον συριακό στρατό αποκλειστικά στο νόμιμο αγώνα του συγκεκριμένα εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων». Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποστήριξη αυτή θα διαρκέσει τόσο, όσο η επιθετική χερσαία επιχείρηση του συριακού στρατού.Space Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως όλοι οι διεθνείς εταίροι της Ρωσίας έχουν ενημερωθεί για τα σχέδια της Ρωσίας και κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη να συνταχθούν στη δραστηριότητα του διεθνούς ενημερωτικού και εν συνεχεία «συντονιστικού κέντρου στη Βαγδάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: