Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

EUROGROUP ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ....ΕΛΛΑΔΑ !!!

Και ο χρόνος μετράει από... τώρα. Σε λίγες ώρες συνεδριάζει το Euroworking Group, το πρώτο μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, και θα είναι γεμάτο από... Ελλάδα. 
 
Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη κληθεί να ξεχάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και την ορκωμοσία καθώς οφείλει να αντεπεξέλθει στο... τσουνάμι που είναι ήδη εδώ. Και αν σήμερα, η πρώτη μετεκλογική επαφή με τους δανειστές θα έχει κυρίως διερευνητικό χαρακτήρα – πρακτικά θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μια σειρά τα δεκάδες προαπαιτούμενα ώστε η νέα κυβέρνηση να γνωρίζει τι πρέπει να εκπληρώσει, μέχρι πότε και για... πόσα δανειακά –, οι επόμενες ημέρες δεν θα είναι καθόλου εύκολες. 
 
Η 5η Οκτωβρίου θα βρει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να δίνει λογαριασμό στους συναδέλφους του στο Eurogroup για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου εν όψει και της 1ης αξιολόγησης, ενώ την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να παίρνει στα χέρια του το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, ένα προσχέδιο το οποίο θα φέρνει πρόσθετα φορολογικά βάρη ύψους τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το 2015 και μια συνολική υποχρέωση για καταβολή φόρων συνολικού ύψους 45-46 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: