Το κείμενο και ο σχεδιασμός που επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Οικονομικών, εγκρίθηκε στις 26 Απριλίου 2016 (Μεγάλη Τρίτη) από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και προσβλέπει εισπράξεις 5,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2016-2018, από την πώληση μετοχών και συμμετοχής που έχει το κράτος σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ).
Φέτος προβλέπονται έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ το 20172, τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ και 1,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα το 2018.
Ξεπουλάτε (αριστερά) γιατί χανόμαστε…
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Επανεκινούνται όλα τα σχέδια μεταβίβασης σε ξένους και ντόπιους επενδυτές και αφορά στο 17% της ΔΕΗ, στο 65% της ΔΕΠΑ, στο 35% των ΕΛΠΕ, στο 24% των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ μαζί με μια σειρά άλλα ακίνητα και μετοχές.
Απλά να σημειώσουμε, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, για να εκταμιευθεί η δόση των 5,7 δισ. ευρώ, υπάρχει γραπτή δέσμευση ότι το σχέδιο με τις 19 αποκρατικοποιήσεις θα εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και εν συνεχεία μαζί με το σχέδιο ανάπτυξης του ΤΑΙΠΕΔ (ADP) θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.
Επίσης, το «Asset Development Plan, το οποίο συνιστά αναπόσπαστο σχέδιο της συμφωνίας, και υποχρεωτικά επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο από το ΤΑΙΠΕΔ ενώ πάλι υποχρεωτικά θα εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ή το ΚΥΣΟΙΠ».
Με άλλα λόγια το ΤΑΙΠΕΔ καλείται να ολοκληρώσει 19 αποκρατικοποιήσεις και όχι τις 9 του τρίτου καλοκαιρινού μνημονίου που εμφάνιζε ως νίκη στο κυβερνητικό πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 24 που προβλεπόταν στο δεύτερο μνημόνιο που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει στις 31/12/2014.
Αν αναρωτιέστε πάλι πόσο μέρος των εισπράξεων του ξεπουλήματος της χωράς από το ΤΑΙΠΕΔ, με τη συγκατάθεση της πρώτο δεύτερης φοράς αριστεράς, πάει στη περιβόητη ανάπτυξη, που υπόσχονταν ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο του, απολαύστε το απόλυτο «μηδέν» και όχι το «άπειρο».
Όλα τα έσοδα πέφτουν στη «μαύρη τρύπα» αποπληρωμής του χρέους. Των τόκων του για την ακρίβεια.
N.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου