Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ....ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ !!!

Επάνω από 200 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή στη Μυτιλήνη, ενώ άλλοι 60 στη Χίο γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό.
Η αποβίβαση των προσφύγων και μεταναστών έγινε μέσα σε μόλις τρεις ώρες, σε διάφορα σημεία του νησιού και συγκεκριμένα ανοικτά της Συκαμνιάς στα βόρεια, στα Τσόνια στα βορειοανατολικά και στην περιοχή του αεροδρομίου.
Οι σημερινές αφίξεις των 200 μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη έρχονται μετά από ένα μεγάλο διάστημα πολύ μικρών ροών, μηδενικών μάλιστα σε Χίο και Σάμο, όμως η ανησυχία και ο προβληματισμός των αρχών οφείλονται σε μια πληροφορία που τους δόθηκε από τους αφιχθέντες.
Σύμφωνα με αυτήν, σχεδόν όλοι από τους Αφρικανούς που επέβαιναν στις βάρκες και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 200 που έφθασαν στη Μυτιλήνη, διέμεναν σε κλειστούς καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, που τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν» αφού εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.
Οι ίδιες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι χιλιάδες είναι οι Αφρικανοί, κυρίως από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Αφρικής, που έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν τρόπο να περάσουν στα νησιά.
Επιπλέον, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα τουρκικά παράλια, ιδιαίτερα απέναντι από τη Μυτιλήνη, όπου Τούρκοι μεταφορείς με κέντρο δράσης τους την Κωνσταντινούπολη, έχουν δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα ανασυστήνοντας χωρίς καθόλου εμπόδια από τις τουρκικές αρχές κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στις ακτές των νησιών έναντι 300 έως 500 ευρώ το άτομο.

Το κύκλωμα αυτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενημερώνει τους Αφρικανούς μετανάστες ότι μπορούν να πάνε στην Ελλάδα απ’ όπου θα περάσουν εύκολα στην Ευρώπη. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι «μόλις φτάσουν να ζητήσουν άσυλο. Όλα τα άλλα μετά θα είναι εύκολα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: