Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ !!!

Στην Αθήνα (κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση) εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια και να υποτιμούν την τουρκική συστηματική και επίμονη υπενθύμιση ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν σύνορα, καθώς είναι διάσπαρτο από νησιά και νησίδες αδιευκρίνιστης κυριαρχίας. 

Έχουν, προφανώς, τα δύο εν λόγω κόμματα εξουσίας σπουδαιότερη δουλειά να κάνουν: να διεκδικήσουν την εύνοια των δανειστών για το ποιο από τα δύο είναι ικανότερο να κάνει τη δουλειά που λεπτομερώς καταγράφεται στα μνημόνια με τα οποία κυβερνάται η χώρα....
Το ενδιαφέρον είναι ότι την άποψη της Τουρκίας για τη μη ύπαρξη συνόρων στο Αιγαίο έχουν με έμμεσο αλλά σαφή και έμπρακτο τρόπο αποδεχτεί οι Αμερικανοί από το 2001.
 
Σύμφωνα με έγγραφο της Α4 Διεύθυνσης - Τμήμα Αεροναυτιλιακό του ελληνικού ΥΠΕΞ από τον Δεκέμβριο του 2001, που περιγράφει μια διαδικασία ψηφιοποίησης ναυτικών χαρτών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ:
«Η αναθεώρηση των χαρτών αυτών έγινε κατόπιν εντολής του State Department, το οποίο δεν γνωρίζει δήθεν την ύπαρξη συνθηκών που καθορίζουν τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας αποδεκτές και από τις δύο χώρες. Επιπλέον, ως αμερόληπτος τρίτος, δεν επιθυμεί να λάβει θέση επί των διισταμένων εν προκειμένω απόψεων Ελλάδας και Τουρκίας. Τέλος, η προαναφερθείσα αναθεώρηση οφείλεται σε απόφαση των ΗΠΑ να μην απεικονίζουν στους χάρτες του είδους αυτού θαλάσσια σύνορα γενικώς».
 
Με άλλα λόγια δηλαδή, από το 2001 (τουλάχιστον) οι ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι:
1. Υπάρχει αμφισβήτηση των συνόρων (και) από την Ουάσιγκτον, καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ «δεν υπάρχουν συνθήκες τις οποίες να αποδέχονται και τα δύο μέρη (Ελλάδα - Τουρκία).»
2. Ο «αμερόληπτος τρίτος» Αμερικανός επιδιαιτητής δεν λαμβάνει θέση επί της διαφοράς και ως εκ τούτου εξαφανίζει τα όρια, μια που έτσι κι αλλιώς το Αιγαίο το αντιλαμβάνεται πρώτα και κύρια ως δικό του γήπεδο!
3. Οι ΗΠΑ, ως παγκόσμια αυτοκρατορία, προφανώς «μισεί» τους φραγμούς των συνόρων και (όπου την παίρνει) τα καταργεί γενικώς!
Δεδομένων όλων αυτών, θα ήταν άδικο να κατηγορήσει κάποιος τη σημερινή κυβέρνηση για λάθη ή αβλεψίες καθώς από κεκτημένη ταχύτητα ή πολιτική ανοησία δεν έχει αλλάξει σε τίποτε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία υπήρξε σαφής και συνεπής: υποκλίσεις στους Αμερικανούς και κατευνασμός προς την Άγκυρα. Δ. ΜΗΛAΚΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η "Διαπραγματεύση" με Τους Τούρκους για το "Κυπριακό" πρέπει να ΞΕΚΙΝΆ ΕΤΣΙ:

1ον. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

2ον. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ - ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

3ον. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 74!


ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67 ... και Τώρα ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ de facto ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ... ΑΙΓΑΙΟΥ!

ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ (όπως η Χώρα Μας με Μνημόνια και Εθνικά Θέματα/Ζητήματα!)!