Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ !!! [ video ]

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Έλληνα πολίτη και διοργανωτή της πρότασης της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών για να καταστεί δυνατή η διαγραφή του δημοσίου χρέους των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Τον Ιούλιο του 2012, ο Αλέξιος Αναγνωστάκης, Έλληνας πολίτης, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών με τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης».
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καθιερωθεί στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η «αρχή της κατάστασης ανάγκης, κατά την οποία, οσάκις η εξυπηρέτηση απεχθούς χρέους απειλεί την οικονομική και πολιτική υπόσταση κράτους, η άρνηση καταβολής του χρέους αυτού είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».
το Γενικό Δικαστήριο ορθώς έκρινε ότι η καθιέρωση της αρχής της κατάστασης ανάγκης δεν μπορεί να εμπίπτει στην έννοια της ενίσχυσης την οποία χορηγεί η Ένωση, στο μέτρο που η αρχή αυτή δεν αφορά μόνον το χρέος κράτους μέλους προς την Ένωση, αλλά και τις οφειλές του κράτους αυτού προς άλλα πρόσωπα, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (μεταξύ των οποίων και τα κράτη μέλη)».
 
Το Γενικό Δικαστήριο ορθώς έκρινε ότι η καθιέρωση της αρχής της κατάστασης ανάγκης δεν μπορεί να εμπίπτει στην έννοια της ενίσχυσης την οποία χορηγεί η Ένωση, στο μέτρο που η αρχή αυτή δεν αφορά μόνον το χρέος κράτους μέλους προς την Ένωση, αλλά και τις οφειλές του κράτους αυτού προς άλλα πρόσωπα, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (μεταξύ των οποίων και τα κράτη μέλη)».Τέλος, το Δικαστήριο κρίνει, όπως και το Γενικό Δικαστήριο, ότι η αρχή της κατάστασης ανάγκης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε βάσει του άρθρου 136 της Συνθήκης, δυνάμει του οποίου το Συμβούλιο λαμβάνει μέτρα για να ενισχυθεί ο συντονισμός και η εποπτεία της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών μελών της Ευρωζώνης και για να χαράσσονται οι προσανατολισμοί οικονομικής πολιτικής που αφορούν τα κράτη αυτά.
                                        

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν έχει υπερβολικό χρέος τώρα                                                              Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το χρέος της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΜΣ. Είναι αλήθεια ότι το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ, είπε, προσθέτοντας: «Το μισό, όμως, είναι προς τον ΕΜΣ, στον θεσμό μου, και εμείς χρεώνουμε μόνο το κόστος δανεισμού μας, περίπου 1%. Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει υπερβολικό χρέος τώρα, επειδή δίνουμε δάνεια για διάρκεια μεγαλύτερη από 30 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: