Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο ΝΕΟΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ....ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!

Στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών από την εποχή του Μακάρθι επιδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες Αμερικανοί γερουσιαστές, κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και διωκτικές αρχές, όπως το FBI, με πρόσχημα την υποτιθέμενη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στις προεδρικές εκλογές.
Η εκστρατεία που ξεκίνησε με πρόσχημα τη Ρωσία και την παρέμβασή της στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στοχεύει πλέον στην καρδιά της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών και ιδεών στο διαδίκτυο. Οι Δημοκρατικοί είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν, έχοντας να λύσουν και τα δικά τους εσωτερικά θέματα, ενώ ο Τραμπ ακολουθεί ενθουσιωδώς, παρότι θεωρητικά βρίσκεται στο στόχαστρο.

Η πρόσφατη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο για το θέμα αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα προς τον σκοταδισμό, καθώς στο επίκεντρο δεν βρίσκονται πλέον μόνο οι Ρώσοι χάκερ, που υποτίθεται ότι στήριξαν την εκλογή Τραμπ, αλλά κάθε δημοσιογράφος και μέσο ενημέρωσης που προωθεί «εξτρεμιστικό περιεχόμενο».
Όπως είδαμε τις τελευταίες ημέρες, αν η κριτική στο ίντερνετ αφορά τις σεξουαλικές παρεκτροπές αστέρων και παραγωγών του Χόλυγουντ (θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για τη βιομηχανία του θεάματος αλλά ακίνδυνο για την κυρίαρχη τάξη των ΗΠΑ), η πληροφορία θα μπορεί να διακινείται ελεύθερα. Όταν όμως η κριτική αποκτά πολιτικά και κυρίως ταξικά χαρακτηριστικά, θα διώκεται ανηλεώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: