Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ !!!

Ως «αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή» του χαρακτηρίζει τη μείωση των φόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μοίρασε υποσχέσεις σε συνέντευξή του σε εφημερίδα. Με αιχμηρό τρόπο ήρθε η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δεσμεύθηκε να μειώσει τους φόρους κατηγορώντας την κυβέρνηση για υπερφολόγηση.
«Οι φόροι θα μειωθούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματός της επόμενης κυβέρνησης να μειωθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή υπερφορολόγηση, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης όπως οι ίδιοι ομολογούν, έχει μειώσει - πολλές φορές δραματικά - το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχει πλήξει καθοριστικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει «Θεωρώ λοιπόν ότι αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση».
Σημειώνοντας ότι η ΝΔ έχει σχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να πείσει τους δανειστές για χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε τις τρεις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει στη Βουλή.
Αναλυτικά:
Νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση. Με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας.
Χαμηλότεροι Φόροι: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια,
μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.
Η τρίτη μεταρρύθμιση αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων

Στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, πάντως, απάντησε με ιδιαίτερο τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου.
«Το μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ. Μητσοτάκη, είναι η περικοπή μισθών, η συντριβή των εργαζομένων, οι μαζικές απολύσεις και η λεηλασία του κοινωνικού κράτους» αναφέρεται χαρακτηριστικά από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: