Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗΝ....ΑΡΙΣΤΕΙΑ !!!

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα. Η παραπομπή αφορά ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τραπεζικό λογαριασμό 380.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, η επιτροπή εντόπισε «κενά» και ζήτησε από τον Κ. Καραμανλή συμπληρωματικά στοιχεία και τραπεζικά εξτρέ. Ο ίδιος λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος δεν τα είχε στη διάθεσή του για να τα προσκομίσει.
Το νομοθετικό πλαίσιο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες αιρετών και εν γένει κρατικών λειτουργών, προβλέπει ότι η ποινική δίωξη για πολιτικά πρόσωπα ασκείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών και ενεργείται ανάκριση στο Εφετείο, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα και ορισμό εφέτη ανακριτή από την Ολομέλεια του οικείου Εφετείου. Στο επίμαχο δε, άρθρο για την ποινική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, αναφέρεται πως «για την κατηγορία, εφόσον αυτή έχει το χαρακτήρα κακουργήματος, αποφαίνεται το συμβούλιο των Εφετών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: