Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ : ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ....ΝΕΚΡΟΥΣ !!!

Λίστα με ονόματα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία τάσσονται διανοούμενοι, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί με κείμενό τους που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 250 υπογραφές. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που βγήκαν σήμερα και είπαν ότι δεν υπέγραψαν τίποτα....και έκαναν ρεζίλι τους εμπνευστές της λίστας....Μέσα στα ονόματα που υπογράφουν στήριξη στην συμφωνία των Πρεσπών ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΌ ΤΟ 2008 Ηθοποιός Χρήστος Ευθυμίου...!!!

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, και μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης λίστας σε ΜΜΕ, προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και της διανόησης που εμφανίζονται να υπογράφουν το κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταγγέλλουν δημόσια πως ουδέποτε συναίνεσαν στο να συμπεριληφθεί το όνομά τους σε αυτό. Η περιβόητη λίστα των 320 διανοουμένων και καλλιτεχνών, που φέρονται να δήλωσαν την υποστήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των Σκοπίων και στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται πως....φυλλορροεί. Δείτε τραγελαφικές καταστάσεις παρακάτω, για το πως πάνε να τουμπάρουν τον Λαό ώστε να περάσει το σκοπιανό όπως το θέλουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία....
Η αρχή έγινε με τη γνωστή συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, η οποία κατήγγειλε την αυθαίρετη συμπερίληψη του ονόματος της, ενώ διερωτήθηκε για το κείμενο και την «πλαστή» υπογραφή της, λέγοντας: «Όποιοι κι' αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία».
Συγκεκριμένα η κυρία Βενετσάνου έγραψε :

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθιά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι' αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές». Ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης, ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν υπέγραψε το συγκεκριμένο κείμενο.
Ο Συριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος. Κυριάκος Κατζουράκης. Και η Λένα Αλκαίου έκανε λόγο για εξοργιστική κίνηση και προσβολή στη δημοκρατία.
Ενώ ξεκαθάρισε πως αρνείται στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί το όνομα της χωρίς να έχει πάρει την έγκριση της και τόνισε πως πρόκειται για «συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς της».                                                   ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΕΣΠΑ....

ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης επίσης αναφέρει ότι δεν συγκαταλέγεται στις 320 προσωπικότητες της δημοσιευμένης λίστας.

Read more at: http://parallaximag.gr/life/kai-defteri-ypografi-fantasma-sto-keimeno-gia-ti-symfonia-ton-prespon
ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης επίσης αναφέρει ότι δεν συγκαταλέγεται στις 320 προσωπικότητες της δημοσιευμένης λίστας.

Read more at: http://parallaximag.gr/life/kai-defteri-ypografi-fantasma-sto-keimeno-gia-ti-symfonia-ton-prespon

Δεν υπάρχουν σχόλια: