Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕ ΣΚΟΝΗ....ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ !!!

Tον πρώτο πραγματικό καύσωνα του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να ζήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Δυτικής Ελλάδας το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές της Αχαϊας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας να φτάνει τους 41 και ενδεχομένως; 42 βαθμούς κελσίου. Ειδικά την Κυριακή και τη Δευτέρα η περιοχή και της Δυτικής Ελλάδας  θα βρεθεί σε συνθήκες καύσωνα.
Η ζέστη θα είναι πολύ αισθητή κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και πιθανότατα και σε περιοχ
ές της ανατολικής, νότιας και δυτικής Πελοποννήσου θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές 39°C-40°C και τοπικά ακόμη και 41°C.
Η πιθανότητα να σημειωθούν σε πολύ τοπικό επίπεδο ακόμη και 42°C είναι περιορισμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται.
Επίσης, οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, όχι όμως σε επικίνδυνες συγκεντρώσεις, παρ’ όλα αυτά όμως θα προκληθεί μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Οι ισχυροί κατά περιόδους βοριάδες που θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την ερχόμενη Τρίτη, θα εκτοπίσουν τη ζέστη νοτιότερα και κάπως έτσι θα… πάρουμε μια ανάσα.
Δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και βροχοπτώσεις ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Κάπως έτσι ο καιρός παραμένει… κυκλοθυμικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: