Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ....ΣΤΟ ΞΕΡΟΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ !!! [ video ]

Την τύχη του αργού θανάτου της ΔΗΜΑΡ επί διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου κινδυνεύει να έχει το Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, προσανατολίζεται στην ανεξαρτητοποίησή του, ως ένα πρώτο βήμα - όπως τον κατηγορούν οι άσπονδοι φίλοι του - για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής θα έχει συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη και μόνο συναισθηματικοί ίσως λόγοι τον κάνουν να κάνει πίσω από την απόφασή του και να παραμείνει - έστω και προσωρινά - στο Ποτάμι.
Στην κατεύθυνση της ανεξαρτητοποίησης βρίσκεται και ένας ακόμα βουλευτής του Ποταμιού, ο Γιώργος Αμυράς. Ο Γ. Αμυράς ανήκε παλαιότερα στη ΝΔ και είναι γνωστό πως είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιστροφή του και τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Άλλωστε, το Μοσχάτο δεν πρόκειται πλέον να πάρει βουλευτή απευθείας από κόμμα, αλλά μόνο κάποιον που είναι ανεξάρτητος.
Ο κίνδυνος πλέον για τον Σταύρο Θεοδωράκη, είναι ιδιαίτερα μεγάλος, καθώς εάν οι δυο βουλευτές ανεξαρτητοποιηθούν θα πάψει να υπάρχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Για την ύπαρξη ΚΟ κόμματος που έχει εισέλθει στη Βουλή απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον πέντε βουλευτών και με τυχόν ανεξαρτητοποίηση των δυο, το Ποτάμι θα διαθέτει τέσσερις και συνεπώς....δεν θα διαθέτει ΚΟ. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Στ. Θεοδωράκης π.χ. δεν θα μιλάει στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, κάτι που εκτιμάται ότι ευνοεί τόσο τη ΝΔ όσο - κυρίως - το Κίνημα Αλλαγής. Βεβαίως στην ΚΟ του Ποταμιού μπορεί να προστεθεί ανεξάρτητος βουλευτής και έτσι η ΚΟ να παραμείνει, π.χ. να ενταχθεί σε αυτή ο Χάρης Θεοχάρης.
Στην Σεβαστουπόλεως, τέλος, ανησυχούν ιδιαιτέρως για τις δημοσκοπήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τα τέλη Αυγούστου, καθώς αν αυτές φέρουν το Ποτάμι κάτω από 1%, ενδέχεται να δημιουργήσουν και άλλες φυγόκεντρες τάσεις μεταξύ των βουλευτών του κόμματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: