Η αρχή βέβαια, δεν έγινε προχθές στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αδόλφου Χίτλερ με το απάνθρωπο νομοθέτημα του Σεμπάστιαν Κουρτς. Με αργά και σταθερά βήματα από το 1989 και μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, ο… αυτορρυθμιζόμενος καπιταλισμός βγάζει τη μάσκα της ευημερίας και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
Η προσωπική ζωή και η στοιχειώδης αξιοπρέπεια είναι πολυτέλειες που πρέπει να θυσιαστούν. Προέχει η ανάπτυξη για το 1% που κατέχει το μισό παγκόσμιο πλούτο.
Ο αυστριακός πρωθυπουργός, δεν είναι απλά ομοϊδεάτης και ομόσταβλος του προέδρου της ΝΔ, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι και προσωπικός φίλος του Κώστα Κυρανάκη, του ανθρώπου που, μαζί με άλλους (όπως ο Κ. Φρουζής της Novartis), βοήθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει πρόεδρος στις αμφιλεγόμενες εσωκομματικές εκλογές, του 2016.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, θα ταξιδεύσει στη Βιέννη, στις 15 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του αυστριακού πρωθυπουργού. Εκεί, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Αυστρία, ο Κουρτς μαζί με άλλους συντηρητικούς ηγέτες, θα σχεδιάσουν τις στρατηγικές τους. Το timing της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση της 12ωρης εργασίας στην Αυστρία, δεν είναι τυχαίο και δίνει έναν πολύ σαφή τόνο για τα σχέδιά τους. Εκεί έπρεπε να είναι και ο Μητσοτάκης, ο Ρομπέν των σκαφών! Να δουλεύουν χωρίς 8ωρο οι εργαζόμενοι όλη μέρα, να παίρνουν τα @ρχίδι@ μου μισθό και όταν έρθει η ώρα των συντάξεων κομμένες. Έτσι είναι αν έχεις γεννηθεί μέσα στα πλούτη, στα εκατομμύρια. Πού να καταλάβεις;
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ξέρει πολύ καλά πως δε θα βρει πιο πρόθυμο σύμμαχο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναγωνιστές του. Βλέπετε, η κρίση ήταν όντως ευκαιρία. Η χρυσή ευκαιρία να περάσουμε από την υποψία, στην βεβαιότητα πως οι νεοφιλελεύθεροι, τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη και Σεμπάστιαν Κουρτς, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακροδεξιοί μισάνθρωποι με καλές δημόσιες σχέσεις. Σοβαροί “χρυσαυγίτες της κοινής λογικής” που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του Διαφωτισμού που με τόση ευκολία - και χυδαιότητα - επικαλούνται.
Ήταν άδικο και στην Αυστρία έγινε πράξη. Η πρώτη πράξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου