Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η ''ΑΥΞΗΣΗ'' ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ....ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ !!! [ PDF ]


Τελευταίο δείγμα του ''Αυριανισμού'' της κυβέρνησης, είναι ή διάδοση στις 20/9/2018 της φήμης ότι το ΚΚΕ τάχα καταψήφισε στη βουλή την τροπολογία για την κατάργηση του κατώτατου μισθού.

Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη. Η τροπολογία αφορούσε ακριβώς την ενεργοποίηση του νόμου ''Βρούτση'' ο οποίος απαγορεύει τις συλλογικές συμβάσεις και επιτρέπει στον υπουργό τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.
Δεν είναι τυχαίες οι θερμές ευχαριστίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που εισέπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ενεργοποίηση του αντεργατικού νόμου για τον ορισμό του κατώτατου μισθό από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, βάζοντας ''ταφόπλακα'' στη συλλογική διαπραγμάτευση. ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ δεν προέβλεπε η τροπολογία. Αυτό τον νόμο τον είχε καταθέσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον είχε καταψηφίσει το ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο, αυτή την τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενεργοποιεί το νόμο, τον ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Αντίθετα, στην σχετική συζήτηση, το ΚΚΕ κατέθεσε κατέθεσε δική του τροπολογία  με την οποία ζητούσε να πάει ο κατώτατος μισθός στα 751, την οποία την απέρριψε η κυβέρνηση.

Συνεπώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιπαρατεθεί στο ΚΚΕ διαστρέφοντας την αλήθεια και κακοποιώντας βάναυσα την πραγματικότητα!
Αυτή την μέθοδο....''πολιτικής αντιπαράθεσης'' ενστερνίζεται τελευταία, όλο και πιο συχνά ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα της έλλειψης επιχειρημάτων για να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, αλλά και της ενσωμάτωσης στον κορμό του....''τού πιο βρώμικου τμήματος του ΠΑΣΟΚ''. Δείτε εδώ τον επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ

N. 4172/2013 ΦΕΚ Α 167/23.7.2013


Τελευταίο δείγμα του «Αυριανισμού» της κυβέρνησης, είναι ή διάδοση στις 20/9/2018 της φήμης ότι το ΚΚΕ τάχα καταψήφισε στη βουλή την τροπολογία για την κατάργηση του κατώτατου μισθού.
Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη. Η τροπολογία αφορούσε ακριβώς την ενεργοποίηση του νόμου «Βρούτση» ο οποίος απαγορεύει τις συλλογικές συμβάσεις και επιτρέπει στον υπουργό τον καθορισμό του κατώτατου μισθού. ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ δεν προέβλεπε η τροπολογία. Αυτό τον νόμο τον είχε καταθέσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον είχε καταψηφίσει το ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο, αυτή την τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενεργοποιεί το νόμο, τον ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Αντίθετα, στην σχετική συζήτηση, το ΚΚΕ κατέθεσε δική του τροπολογία με την οποία ζητούσε να πάει ο κατώτατος μισθός στα 751, την οποία την απέρριψε η κυβέρνηση.
Συνεπώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιπαρατεθεί στο ΚΚΕ διαστρέφοντας την αλήθεια και κακοποιώντας βάναυσα την πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: