Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ. ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ !!! [ video ]

Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 φέρνει νέες πολιτικές προτιμήσεις για τα δημοτικά πράγματα της Πάτρας.
Από τότε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν διαλύθηκε, αφού και αποχώρησαν τα στελέχη της ''αριστερής'' πτέρυγας του τότε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί δεν ενέπνευσε το αυτοδιοικητικό σχήμα του. Το 2014 η ΡΑΠ με επικεφαλής τον νυν βουλευτή Κώστα Σπαρτινό έφτασε μόλις στο 16% και αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο. Δημοσκοπικά σήμερα η ΡΑΠ δεν ανιχνεύεται σε ποσοστό πάνω από 5% πλέον, αν και εκπροσωπεί ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον περιορίζεται σε φτηνή δεξιά αντιπολίτευση απέναντι στον Πελετίδη και βέβαια δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου από την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.
Σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήδη είναι κοινό μυστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, υποστηριζόμενο και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κατσιφάρα παραιτούμενος ο ίδιος από δική του υποψηφιότητα, που βέβαια θα πάτωνε.

Προ μηνός το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Γρηγόρης, μέλος της Νομαρχιακής του κόμματος, σε φουλ αντικομμουνιστική ανάρτηση έγραφε: "ΑΝΤΙ ΕΠΙΜΥΘΙΟΥ....Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Πάτρα, οφείλει να βρει τον προσφορότερο τρόπο για να απαλλαγεί η Πόλη, απο το σταλινικό Νεάντερταλ....ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ !!!"
Πάλι καλά που δε λέει και....''θα σας εξαφανίσομεν…'' Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε καν να καταφέρει να βρει υποψήφιο που να βγει έστω δεύτερος απέναντι από τον Πελετίδη, αφού οι αριστεροί και προοδευτικοί ψήφοι σχεδόν αποκλειστικά θα πάνε στον πλέον επιτυχημένο, κατά γενική ομολογία Δήμαρχο, οι παραπάνω δηλώσεις ισοδυναμούν με πρόθεση κοινής καθόδου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με οποιαδήποτε υποψήφιο είτε προέρχεται από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αρκεί να ρίξουν από τον δημαρχιακό θώκο τον Πελετίδη. Από την άλλη, θετικά απάντησε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοτική παράταξη της ''ΡΑΠ'' (ΣΥΡΙΖΑ), ο επικεφαλής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας ''Νέα Πόλη'' (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)  Κ. Χριστόπουλος, με αφορμή  σχετική ερώτηση, που του έγινε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Γ. Γεωργόπουλου  ''Πράσινο, Κόκκινο σε γαλάζιο Φόντο'' στο ‘Ράδιο Γάμμα».https://www.mixcloud.com/radiogamma/ο-κώστας-χριστόπουλος-ζωντανά-στην-εκπομπή-του-γιάννη-γεωργόπουλου/
Ο Κ. Χριστόπουλος επεσήμανε πως «βεβαίως και θα συνεργαζόμουν με την ΡΑΠ, την οποία αποτελούν άνθρωποι που νοιάζονται για την πόλη», προσθέτοντας πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της παράταξής του σε ένα νέο δημοτικό σχήμα, το οποίο θα διεκδικήσει το Δήμο, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που θα ηγηθεί,
λοξοκοιτώντας πρός  ''γυρολόγους'', πολιτικά υπόλοιπα, που οι επιλογές τους, τους οδήγησαν στην αφάνεια και ψάχνουν τώρα ένα πολιτικό αντίπαλο ή ένα πολιτικό θέμα και κάνουν ντόρο για να βγουν από την αφάνεια και να θρέψουν την ανάγκη τους για δημοσιότητα.
Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος, που με Συνεντεύξεις τύπου, ''συνταρακτικές αποκαλύψεις'', και ανακοινώσεις, έχει επιδοθεί σε μια απίστευτη λασπομαχία κυρίως στο πρόσωπο του Κ. Πελετίδη.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ανύπαρκτου  Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που ηγείται με την ''Ελληνική Λύση'' του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελλόπουλου, δεν απέκλεισε τη συνεργασία στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, όχι μόνο με τον Βελλόπουλο αλλά και με άλλες δυνάμεις της κεντροδεξιάς που πιστεύουν στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ταξικό στρατόπεδο και φαίνεται σε κάθε επιλογή του...Με την Δεξιά θα συμβαδίζει πάντα από εδώ και πέρα! Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς οι συζητήσεις με άλλους παράγοντες, εκτός παράταξης συνεχίζονται. Όσο όμως και αν δεν γίνεται αναφορά σε ονόματα κι επικεφαλής, ένα θέμα που θα έκρινε την κοινή κάθοδο
ή όχι είναι και το πρόσωπο εκείνο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ''ομπρέλα'' ανάμεσα στις παρατάξεις και να εκφράσει την βούληση για συνεργασία και άνοιγμα στην κοινωνία το Patrinaki.com αποκαλύπτει ότι, στο τραπέζι έπεσαν διάφορα ονόματα, μεταξύ αυτών και τα όνόματα του Ηλία Ψινάκη και του Σπυράκου Γρίβα, οι οποίοι δηλωσαν ότι σκέπτονται να δεχτούν και οι δύο μαζί....και μόνοι. Ειδικά ο Ηλίας Ψινάκης έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά...''Αν και είμαι πολύ κουρασμένος και χρειάζομαι άμεσα διακοπές, η προτασή σας με τιμά και γι αυτό δέχομαι να είμαι κοινός υποψήφιος στην Πάτρα που έχει άλλωστε και τα καλύτερα....ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ'' !!!                                      
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: