Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ....ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ !!! [ video ]

Μωρέ ούτε μια μέρα δεν άφησαν οι υποκριτές να πάει χαμένη !
Δεν πρόλαβε ο Σπίρτζης να ανακοινώσει την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο κι αμέσως βγήκαν όλοι οι πολέμιοι αυτής της διεκδίκησης και δήλωναν δικαιωμένοι !
Τους άκουγες στις ραδιοφωνικές εκπομπές να ΄΄κελαηδάνε΄΄ πρωί - πρωί και να λένε ΄΄εμείς τα λέγαμε … ΄΄ και δεν πίστευες στ΄αυτιά σου !
Διάβαζες δηλώσεις τους στον Τύπο και δεν πίστευες στα μάτια σου !
Αν ζούσες σε άλλη πόλη και δεν γνώριζες πρόσωπα και πράγματα θα νόμιζες πως αυτή η μάχη κερδήθηκε επειδή όλη η πόλη ήταν ενωμένη και πάλευε να αποτρέψει τη διχοτόμησή της.
Θα νόμιζες πως ήταν όλοι με την υπογειοποίηση του τρένου και όχι με την επιφανειακή διέλευση, όπως σχεδίαζαν αρχικά και συμφωνούσαν με αυτό οι περισσότεροι.
Και βέβαια η επιτυχής διεκδίκηση για υπογειοποίηση από το Ρίο δεν ήταν ΄΄προιόν συνεργασίας του προοδευτικού κόσμου΄΄ όπως είπε ο Σπίρτζης, προφανώς για να καλύψει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που είχε αντιταχθεί σε αυτό.
Μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν αυτοί που διεκδίκησαν, πάλεψαν, δικαιώθηκαν.
Κι επειδή ζούμε σε αυτή την πόλη και όχι αλλού, πώς να ξεχάσουμε τι έλεγε :
• Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΑΠ) σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κατηγόρησε τον Δήμαρχο πως συντάσσεται με τους κατοίκους που απαιτούν υπογειοποίηση από το Ρίο επειδή θέλει να υπερασπιστεί ΄΄τους βιλάδες του Καστελλόκαμπου΄΄ !
• Η δημοτική παράταξη της Ν.Δ. (Νέα Πόλη) η οποία εγκαλούσε τον Πελετίδη ΄΄εξαιτίας τού παραλογισμού σου να ζητάς υπογειοποίηση από το Ρίο χάνεται το τρένο, υπονομεύεις την ανάπτυξη, χάνει η πόλη μια μεγάλη ευκαιρία, έχεις πάρει εντολή από τον Περισσό, είστε όλοι σας αιθεροβάμονες΄΄ και πολλά ακόμη ηχηρά…

• Ο επικεφαλής της παράταξης ΄΄Τώρα για την Πάτρα΄΄ Ανδ.Φίλιας, ο οποίος εξαρχής είχε ταχθεί με την επιφανειακή διέλευση ακόμη και από το ιστορικό κέντρο.
• Ο επικεφαλής της παράταξης ΄΄Πάτρα η δική μας πόλη΄΄ Ν.Τζανάκος, ο οποίος μέχρι και πριν λίγες μέρες χλεύαζε τον Δήμαρχο για τη στάση του στο θέμα της υπογειοποίησης καθώς έλεγε ΄΄ο Πελετίδης θυμίζει γορίλα που χτυπάει τα στήθια του στο δάσος΄΄ (΄΄Π΄΄ 24/10/2018). Μόνο που μετά τις εξαγγελίες Σπίρτζη, ο – κατά τα άλλα – λαλίστατος Τζανάκος, για το τρένο δεν έχει βγάλει άχνα !
• Η Περιφέρεια ; Να θυμηθούμε τι έλεγε η Περιφέρεια και δει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, Γρ.Αλεξόπουλος ; Στη Συνέλευση του Καστελλόκαμπου είπε : ΄΄όσοι υποστηρίζουν είτε την περιμετρική διέλευση είτε την υπογειοποίηση από το Ρίο, μπαίνουν τροχοπέδη στην εξέλιξη του έργου. Τέτοιες απόψεις είναι που ακυρώνουν μεγάλα έργα, χάνονται δουλειές και αναγκάζονται οι νέοι να μεταναστεύουν στο εξωτερικό΄΄! (σ.σ. πέρασαν 20 μέρες από το νέο της υπογειοποίησης κι ούτε ένα σχόλιο δεν ακούσαμε από τον αντιπεριφερειάρχη. Τουλάχιστον δεν κάνει τώρα ένα κάλεσμα μήπως επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι .
Πάντως, η συζήτηση για τη διέλευση του τρένου εντάθηκε τα τελευταία 4 χρόνια όπου έχουν καταγραφεί οι απόψεις όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων γι αυτό κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.
Στη δε κομπορρημοσύνη των διαφόρων παραγόντων, που δηλώνουν δικαιωμένοι, αποστομωτική είναι η απάντηση που δίνει η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων ΄΄ στον αγώνα που δώσαμε (και συνεχίζουμε να δίνουμε) μαζί μας ήταν ο Δήμαρχος, Κ.Πελετίδης, ο βουλευτής Ν.Καραθανασόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων Χρ.Πατούχας και Βίβιαν Σαμούρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι.Μανέτας και Γ.Σιγαλός και ουδείς άλλος από αυτούς που όψιμα εμφανίζονται ότι μας στήριξαν΄΄
Μετά και την ανακοίνωση αυτή, τα λόγια περιττεύουν.

Στάθης Κεραμιδάς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: