Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ : ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ. ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ !!! [ video ]

Καμπάνια ενημέρωσης για τη λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας, (ΤΟΜΥ) με στόχο την εγγραφή των πολιτών στον οικογενειακό γιατρό. Η αλλαγή στη διάρθρωση των υπηρεσιών, η εμπέδωση νέων ρόλων από τους επαγγελματίες υγείας και η εξοικείωση των πολιτών με τις νέες διαδικασίες και διαδρομές καθίσταται αναγκαία, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2019, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα είναι υποχρεωτικός. Η διαδικασία της εγγραφής ξεκινά με την υποβολή αίτησης εγγραφής εκ μέρους του Λήπτη Υπηρεσιών Υγείας και ολοκληρώνεται κατά την πρώτη επίσκεψή του στον Οικογενειακό Γιατρό επιλογής του.
Για αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα:
  1. Είσοδος στο πληροφορικό σύστημα rdv.ehealthnet.gr, με τους κωδικούς του taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ.
  2. Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων (βάσει των στοιχείων που θα συμπληρωθούν θα γίνει η επιλογή του Οικογενειακού Ιατρού).
  3. Επιλογή Οικογενειακού Ιατρού μεταξύ των διαθέσιμων. Διαθέσιμοι θεωρούνται οι Οικογενειακοί Ιατροί, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντός του Δήμου που έχει δηλωθεί στο βήμα 2 και οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το εκ του νόμου ανώτατο όριο πληθυσμού ευθύνης.
  4. Υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
  5. Εκτύπωση της αίτησης.
Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προχωρήσει στην αντιστοίχιση ολόκληρου του πληθυσμού σε Οικογενειακούς Γιατρούς (ΟΙ) με σκοπό την  επιτάχυνση και διευκόλυνση της διαδικασίας εγγραφής σε Οικογενειακό Ιατρό, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 του ν.4486/2017.
Έτσι, κάθε κάτοχος ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ αντιστοιχίσθηκε τυχαία και ηλεκτρονικά με έναν Οικογενειακό Ιατρό, όπως αυτός ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 6 του ν.4486/2017.
Οικογενειακοί ιατροί βάσει του ανωτέρου νόμου μπορεί να είναι:
  • γιατροί κλάδου ιατρών ΕΣΥ, που υπηρετούν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις ΤοΜΥ, στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες ΠΦΥ
  • γιατροί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Ομάδας Υγείας του άρθρου 106 του ν. 4461/2017
  • γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης.
Ως οικογενειακοί γιατροί ορίζονται γιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό και παιδίατροι για τον παιδικό πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: