Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΙΡΟΣ : ΧΙΟΝΙΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!! [ video ]

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από το βράδυ της Δευτέρας 10/12 και από τα βόρεια, με τον υδράργυρο να παραμένει περίπου 4-5 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη 13/12. Το παρακάτω βίντεο δείχνει προγνωστικούς χάρτες για την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη μέχρι και το Σάββατο 15/12. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που κινούνται προς τη χώρα μας. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα σε χαμηλό υψόμετρο, κατά βάση όμως τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.
Ενδεικτικό είναι η ενίσχυση των βοριάδων, οι οποίοι θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την υποχώρηση της θερμοκρασίας και παγετού ακόμα και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη  θα καταγραφούν θερμοκρασίες από 0 έως 8 βαθμούς κελσίου.
Την Πέμπτη περιμένουμε νέα κακοκαιρία από τα δυτικά, νέες βροχές και καταιγίδες, ενώ τα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή 700-800 στην κεντρική και βόρεια χώρα.
Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες με ένταση 6 και 7 μποφόρ με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία και να φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ την Παρασκευή το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Από το Σάββατο περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με νέες βροχές και καταιγίδες και νοτιάδες 6 με 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: