Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ !!!

Σε τοποθέτησή του σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ασφαλιστικό σύστημα που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία, καταργώντας τον νόμο Κατρούγκαλου.
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «εμείς θα δώσουμε ισχυρά φορολογικά κίνητρα, ώστε ένα μέρος τουλάχιστον αυτής της παντελώς ανοργάνωτης και αποσπασματικής ιδιωτικής δαπάνης να μεταφερθεί οργανωμένα και συστηματικά προς την ιδιωτική ασφάλιση υγείας.
Οι ιδιωτικοί ασφαλιστές απευθύνεστε σε μια κοινωνία που η μεσαία τάξη έχει ουσιαστικά διαλυθεί και το 1/3 των πολιτών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ οι μισοί Έλληνες έχουν χρέη που αδυνατούν να τα ρυθμίσουν.
Αυτό μπορεί να αλλάξει αν επαναφέρουμε τον θεσμό της αποταμίευσης, που είναι μια έννοια ξεχασμένη στην ελληνική κοινωνία, που είναι πολυτέλεια. Απαιτείται να σχεδιάσουμε μαζί δημόσιες πολιτικές που θα ενθαρρύνουν την αποταμίευση. Η ασφαλιστική αγορά προτείνει σύγχρονα μοντέλα αποταμίευσης και η ανάπτυξη της μας αφορά όλους.
Το δικό μας σύστημα υπηρετεί την αρχή της ανταποδοτικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: