Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ''EUROVISION'' !!! [ video ]

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αναφερθεί ανοιχτά στον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον πολιτισμό ως συγκάλυψη των σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου στις οποίες διαρκώς υποπίπτει.
Όταν ένας καλλιτέχνης προβάλλει ισραηλινούς πολιτιστικούς χώρους και ιδρύματα, βοηθά να δημιουργηθεί η ψευδής εντύπωση ότι το Ισραήλ είναι μια ''κανονική'' χώρα, όπως κάθε άλλη.

«Βλέπουμε τον πολιτισμό ως ένα πρώτης τάξης εργαλείο προπαγάνδας», δήλωσε κυβερνητικός υπάλληλος, συμπληρώνοντας «…και δεν διαχωρίζω την Hasbara από τον πολιτισμό».
Κρατικά, ή χρηματοδοτούμενα από το κράτος ιδρύματα και ινστιτούτα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Ισραήλ, αποτελούν μέρος του ιδεολογικού και θεσμικού κατασκευάσματος του καθεστώτος κατοχής, αποικιοκράτησης και απαρτχάιντ του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.
Αυτά τα θεσμικά όργανα εμπλέκονται σαφώς, είτε μέσω της σιωπής, είτε της ενεργού συμμετοχής τους, στη στήριξη, αιτιολόγηση και συγκάλυψη της κατοχής του Ισραήλ και της συστηματικής στέρησης δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.
Με πρωτοβουλία του BDS Greece και πολλών καλλιτεχνών, την Κυριακή 5 Μαΐου διεξάγεται στο Gagarin 205 συναυλία με τίτλο ''Φέτος δεν πάμε Eurovision – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ''.
Το κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του με σκοπό να παρουσιάσει ''το καλό πρόσωπο του'' και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Η καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ γίνεται ολοένα και πιο γνωστή σε όλο τον πλανήτη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες να συμμετέχουν στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: