Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

FRONT ALTAIR : ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟ !!! [ video ]

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα κοντά στο Στενό του Ορμούζ, και σημειώθηκε την Πέμπτη 13/6, με ''πρωταγωνιστές'' τα τάνκερ ''Front Altair'' και ''Kokuka Courageous''. Την Παρασκευή, ο αμερικανικός στόλος δημοσίευσε βίντεο, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ιράν.
Τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για το περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν ''διαψεύδει'' ο Γιουτάκα Κατάντα, πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας ενός εκ των δύο τάνκερ, στα οποία ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί της Πέμπτης.
«Δεν νομίζω ότι υπήρξε ωρολογιακή βόμβα ή κάποιο αντικείμενο, το οποίο είχε τοποθετηθεί στα πλευρά του πλοίου. Η νάρκη δεν βλάπτει ένα πλοίο πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς χτύπησε το πλοίο, αλλά ήταν κάτι, το οποίο ίπτατο προς το πλοίο» ( πύραυλος ) δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας. Οι καταθέσεις του πληρώματος του ''Kokuka Courageous'', τις οποίες επικαλέστηκε ο Κατάντα, έρχονται σ' αντίθεση με τους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί ευθύνης του Ιράν για το περιστατικό.
Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός στόλος δημοσίευσε βίντεο, προκειμένου να καταδείξει πώς οι Φρουροί της Επανάστασης προσέγγισαν με βάρκα ένα από τα πετρελαιοφόρα και αφαίρεσαν μία νάρκη, η οποία δεν έσκασε.
Το Ιράν έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στη φερόμενη επίθεση, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης στην Ισλαμική Δημοκρατία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασφαλής απομάκρυνση 44 μελών του πληρώματος των δύο πλοίων, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ιρανικών πλοίων.

Ποιός όμως ωφελείται από το να κατηγορήσει το Ιράν και γιατί τα δεξαμενόπλοια ανατινάχτηκαν
Δυνάμεις έξω από το Ιράν ενδιαφέρονται πρώτα απ ' όλα για ένα τέτοιο περιστατικό. Η Σαουδική Αραβία είναι μια εχθρική χώρα προς το Ιράν, χάνοντας από αυτό σε όλα τα μέτωπα και έχει πείσει από καιρό τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με την Τεχεράνη (το Ριάντ προσφέρθηκε ακόμη και να το πληρώσει). Το Ισραήλ, το οποίο θέλει και οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό του στη Μέση Ανατολή. Τέλος, είναι οι Αμερικανοί ριζοσπάστες (η φωνή των οποίων είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον), οι οποίοι έχουν ονειρευτεί από καιρό να κάνουν έναν άλλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και να νικήσουν το καθεστώς της χώρας.
Όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν κίνητρο, τεχνικές ικανότητες, και την πολιτική βούληση να πραγματοποιήσουν τις προκλήσεις με τα δεξαμενόπλοια. Αλλά οι αρχές των ΗΠΑ θα εξετάσουν σοβαρά αυτές τις εκδοχές ;;;

sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: