Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ !!!

Μια κινεζική εταιρεία σχεδίασε μια εφαρμογή ώστε να μπορεί να βρει κανείς τον σκύλο του, σε περίπτωση που έχει χαθεί. Τι πρέπει να κάνετε; Βγάλτε φωτογραφία τη μουσούδα του.
Η Megvii είναι μία από τις εταιρείες οι οποίες εξελίσσουν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, σύμφωνα με το Abacus News, παρέχοντας στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου για το σύστημα επιτήρησής του.
Πλέον, η εταιρεία αρχίζει να επεκτείνει τις χρήσεις της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στην αναγνώριση σκύλου, με στόχο τον εντοπισμό και την επανένωση χαμένων κατοικίδιων με τα αφεντικά τους.
Πρόκειται για μια διαδικασία αναγνώρισης που προσομοιάζει εν μέρει και με αυτήν των δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ωστόσο αυτή τη φορά, το σημείο αναφοράς είναι η μουσούδα του σκύλου, η οποία σύμφωνα με έρευνες έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για κάθε τετράποδο.

Η εφαρμογή επιτρέπει σε κάθε χρήστη να καταχωρεί τον σκύλο με την μια απλή σάρωση της μουσούδας του, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή ενός smartphone.
Ακριβώς όπως όταν καταχωρούμε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή μας, η εφαρμογή ζητά από τον χρήστη να τραβήξει φωτογραφίες από τη μύτη του σκύλου από πολλές γωνίες, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό προφίλ για κάθε τετράποδο σε μια βάση δεδομένων, εξηγεί το Abacus News.
Σε περίπτωση που χαθεί λοιπόν κάποιο ζώο και εντοπιστεί από κάποιον άλλο πολίτη, θα είναι δυνατή η ταυτοποίησή του μέσω της εφαρμογής.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία αποδείχθηκε ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 95%, επιτρέποντας την επανάνενωση έως και 15.000 κατοικίδιων με τους ιδιοκτήτες τους.
Πρόκειται για μέθοδο φθηνότερη από άλλα συστήματα ταυτοποίησης κατοικίδιων, όπως τα τσιπ.
Το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία (2018), στην Κίνα υπήρχαν 34 εκατομμύρια ιδιοκτήτες σκύλων και 22,6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες γατών, αριθμοί που κατέγραψαν άνοδο από το 2010.

sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: