Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΟΛΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΖΕΣ....ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΣ !!! [ video ]

Επίσημη ανακοίνωση για τη χθεσινή (σ.σ. Πέμπτη) συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγκελα Μέρκελ εξέδωσε η Καγκελαρία της Γερμανίας, κάνοντας λόγο για «στενότερη συνεργασία των δύο χωρών σε οικονομία, ενέργεια και κλίμα».

«Γερμανία και Ελλάδα θέλουν να συνεργαστούν μελλοντικά πιο στενά στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος. Αυτό τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Και προστίθεται: «Στη συνάντηση συζητήθηκαν οικονομικά θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και επίκαιρα θέματα της μετανάστευσης». Κατά τ' άλλα όμως η απόδοση με ενός λεπτού σεβασμού στον Εθνικό Ύμνο της χώρας σου ενώ είναι κάτι το αυτονόητο, ακόμα και αυτό όμως γίνεται ''δύσκολη υπόθεση'' για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτή δεν ήταν εικόνα πρωθυπουργού την ώρα που  έπαιζε ο Εθνικός Ύμνος της Χώρας του και καθόταν. Ούτε παιδιά Δημοτικού δεν θα το έκαναν αυτό !!! Θα τρίζουντα τα κόκαλα αυτών που θυσιάστηκαν γι αυτή τη Χώρα από τον ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ που δεν σεβάστηκε  τον Εθνικό Ύμνο αλλά προσκύνησε τη Γερμανίδα που ''έκατσε'' σαν κλώσα  και τον παρέσυρε σε εξευτελισμό και υποταγή στα δικά της χούγια….Όποιος δεν μπορεί να σταθεί όρθιος στον Εθνικό Ύμνο δεν εκπροσωπεί τους Ελληνες αλλά προφανώς κάτι άλλο…
Την ίδια ώρα, η Καγκελαρία επισημαίνει ότι «κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, η καγκελάριος εξήρε τις διμερείς σχέσεις, "οι οποίες είναι καλές, αλλά μπορούν να εντατικοποιηθούν"». «Η Μέρκελ τόνισε την κοινή επιθυμία για πιο στενή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος ( ΑΠΕ ) καθώς και γενικά γύρω από τις οικονομικές επαφές».
Όσον αφορά τις επενδυτικές ευκαιρίες, σύμφωνα με την Καγκελαρία, η Μέρκελ χαιρέτισε τη σχεδιασθείσα ατζέντα ''οικονομικών μεταρρυθμίσεων'', την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ιδιωτικοποιήσεις, διευκολύνουν επενδυτικές ευκαιρίες για γερμανικές επιχειρήσεις».
Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, τα σχέδια «θα κάνουν πιο εύκολα εκπληρώσιμες τις υποχρεώσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει ακόμη στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης». Όπως ανακοινώθηκε χθες στις αρχές του έτους θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ελληνογερμανικό συνέδριο για την ''πράσινη ανάπτυξη'' με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων από τη Γερμανία. Η Μέρκελ δε ένδειξε ενθουσιώδης, καθώς πρότεινε ευθέως κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό στην ελληνική κυβέρνηση να καλέσει γερμανικές εταιρείες και δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει με νομικές συμβουλές - με άλλα λόγια να υποδείξει ποια γραφειοκρατικά και νομικά ζητήματα πρέπει να ''τακτοποιηθούν'' ώστε η Ελλάδα να καταστεί όντως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τους Γερμανούς, κάτι που δεν είχε συμβεί όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια.
Η κυβέρνηση που αγωνιά για την προσέλκυση επενδύσεων ως κομβικό στοιχείο του σχεδίου της για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, προσβλέπει λοιπόν ιδιαίτερα στον ερχομό Γερμανών επενδυτών στον τομέα της ενέργειας. Και αυτό συνδέεται και με ένα άλλο μεγάλο θέμα: Τη ΔΕΗ. ''Η ΔΕΗ θα γίνει πρωτοπόρος στην πράσινη ενέργεια'' δήλωναν κυβερνητικά στελέχη. Από το Μαξίμου δεν το λένε επίσημα αλλά ελπίζουν οι Γερμανοί να έρθουν να επενδύσουν και στη ΔΕΗ, για την οποία το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πάει σε ένα....''μοντέλο ΟΤΕ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: