Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ....MADE IN USA !!!

Στη Βολιβία ο στρατός παραιτεί το Μοράλες, στη Χιλή δολοφονεί διαδηλωτές για να προστατέψει τον Πινιέρα. Στη Χιλή εκατοντάδες χιλιάδες λαού που δυστυχεί και υποφέρει διαδηλώνει επί βδομάδες. Ο στρατός και η Αστυνομία έχουν επιδοθεί σε ένα όριο καταστολής για να προστατεύσουν τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο, απερίσπαστος να ακολουθήσει την ακραία αντιλαϊκή του πολιτική. 
Χιλιάδες οι τραυματίες, εκατοντάδες από σφαίρα, δεκάδες οι νεκροί αποτέλεσμα της δράσης των δυνάμεων καταστολή.

 

Στη Βενεζουέλα, η προσπάθεια ανατροπής, με όχημα τον ακροδεξιό πολιτικό Γκουαΐδο, του Νικολάς Μαδούρο απέτυχε στα μέσα του χειμώνα. Χρησιμοποίησαν τον αποκλεισμό για να προκαλέσουν και εντείνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Προσπάθησαν να στήσουν σκηνικό λαϊκής δυσαρέσκειας. Ο στρατός όμως δεν ενέδωσε στα σχέδια των ΗΠΑ παρά το ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυναν προς τη στρατιωτική ηγεσία να αποστατήσει.

Στην Κούβα, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ακολουθούν χρόνια τώρα ένα δολοφονικό εμπάργκο προσπαθώντας να ανατρέψουν την εξουσία της Επανάστασης.

Στη Βολιβία βρήκαν την ευκαιρία με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές (γνώριμο σκηνικό). Η δεξιά αντιπολίτευση μη αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, είχε επιδοθεί σε ένα όργιο βίας με την απαίτηση για την παραίτηση Μοράλες, αμφισβητώντας την καθαρή νίκη του από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την 20ή Οκτωβρη. Μονάδες της Αστυνομίας στασίασαν, ο στρατός και η αστυνομία ζήτησαν την παραίτηση Μοράλες για να επέλθει «κοινωνική ειρήνη». 
Διόλου τυχαία, στα πρόσφατα γεγονότα αποσταθεροποίησης της Βολιβίας, εμπλέκονται ονόματα αμερικανών γερουσιαστών. Ο σοσιαλδημοκράτης Μοράλες βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ εξαιτίας της στάσης του σε μια σειρά ζητήματα, όπως η πάγια στήριξη του στις κυβερνήσεις της Κούβας και της Βενεζουέλας, η ξεκάθαρη θέση που πήρε ενάντια στις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αποσταθεροποιήσουν τις ηγεσίες Τσάβες και Μαδούρο, η εναντίωση του στην επονομαζόμενη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP).
Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί η πολυεπίπεδη σχέση που αναπτύσσει όλα αυτά τα χρόνια, η κυβέρνηση Μοράλες με την Ρωσία και την Κίνα. 
«Το πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου Evo Morales χρηματοδοτήθηκε πολύ καθαρά και σε μεγάλες ποσότητες χρημάτων που προέρχονταν από ΜΚΟ που συνεργάζονται με τα αμερικανικά ταμεία”, δήλωσε σήμερα ο Ariel Basteiro, πρώην πρεσβευτής της Αργεντινής στη Βολιβία.Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΙΛΗ" Ο ίδιος κάνει λόγο για ακραίες απειλές σε βάρος του Μοράλες και υπουργών του, οι οποίοι παραιτήθηκαν προκειμένου να αποφευχθεί αιματοχυσία. Απείλησαν με θάνατο τους υπουργούς και τα παιδιά τους. Επιτέθηκαν σε σπίτια σε συγγενικά πρόσωπα (απειλήθηκε και η αδελφή του Μοράλες), έβαλαν φωτιά σε σπίτια. Ο διπλωμάτης, συμπληρώνει με νόημα ότι δε θα αργήσουν να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του πραξικοπήματος.




Δημοκρατία… made in USA στη Λατινική Αμερική με κράτη πελάτες που θα τα κυβερνούν μαριονέτες των Αμερικανών, όπως στην Κολομβία, στην Βραζιλία…

Ατέχνως

Δεν υπάρχουν σχόλια: