Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ !!! [ video ]

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν  με βάση την τροπολογία με την οποία    «επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα».

Ο Κώστας Τιάρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή.
Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί». Και συνέχισε, «Πρόκειται για προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων, που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις.»
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο να μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται να κάνει ο ίδιος ειδική αναφορά στο θέμα αυτό και να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: