Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

''MILESTONE'' : ΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !!!

Στη χώρα μας, η θεά φύση ήταν μεγαλόκαρδη και την προίκισε με το δέντρο της Ελιάς. Ο καρπός της, αξεπέραστη πηγή ζωής. Χωρίς το δέντρο της ελιάς, το ελληνικό τοπίο θα ήταν σίγουρα πιο φτωχό κι οι Έλληνες καλλιτέχνες και ποιητές θα είχαν χάσει μια μοναδική πηγή έμπνευσης. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, πίστευε στις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου. Αναφερόταν σε αυτό σαν την «ιδανική θεραπεία». Οι αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο για να επουλώσουν πληγές, για να θεραπεύσουν την αϋπνία, τη ναυτία, τη χολέρα. Επίσης, το χρησιμοποιούσαν για να ενυδατώσουν και να μαλακώσουν το δέρμα τους ή το έβαζαν στα μαλλιά τους για να είναι υγιή και λαμπερά. Το δέντρο της Ελιάς μαγνητίζει με τη σοφία του και την ομορφιά του…
Για τον Κωνσταντίνο Μαμμάση, η ελιά αποτελεί το «Δέντρο των ονείρων και της γνώσης»…Συμβολίζει τη νίκη. Θα ήθελε να δει την χώρα του να νικά και να πρωτοπορεί. Η παράδοση αποτελεί τον πυρήνα του οράματός του. Είναι συνδεδεμένη με τις ανθρώπινες αξίες, τον χρόνο και τη γνώση. Παράδοση για τον Κωνσταντίνο δεν σημαίνει να αντιγράφουμε παραδοσιακά στοιχεία, αλλά να εντοπίζουμε τα καλά στοιχεία του παρελθόντος και να τα εντάσσουμε στο παρόν. Δε σημαίνει οπισθοδρόμηση και δεν αποσυνδέεται από την πρόοδο. «Ταυτίζομαι με την ιδέα πως ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει να ρίχνει ματιές στο παρελθόν και με κριτική σκέψη να υιοθετεί και να εξελίσσει τα στοιχεία εκείνα, που μπορούν να επιζήσουν. Γενικότερα, ο πιο αργός τρόπος ζωής, αποτελεί το δικό μου μέσο για μία πιο απολαυστική διαδρομή. Ως Έλληνες, μπορούμε να αποφεύγουμε τη συνεχή μίμηση, να συνδυάσουμε παραδοσιακή και σύγχρονη γνώση για να δημιουργήσουμε νέες κατευθύνσεις με εθνική ταυτότητα».
Η αξία του ποιοτικού ελαιολάδου είναι αναγνωρισμένη διεθνώς κι ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης είναι πολύ περήφανος για το δημιούργημά του…
Ο Κωνσταντίνος κατάγεται από την Πάτρα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση στις Ασύρματες Επικοινωνίες κι είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Έζησε και δούλεψε για 12 χρόνια σε 3 χώρες του εξωτερικού. Όμως επέστρεψε… Για να ζήσει με πιο αργούς ρυθμούς και να φτιάξει την ζωή του από την αρχή. Επέστρεψε για το χρυσάφι της Ελιάς, τον ανθό του Αγουρέλαιου. «Σταδιακά έφτασα σε ένα σημείο όπου έπαψε να με ενδιαφέρει η δουλειά μου σε μεγάλες εταιρείες ή στην Ακαδημία και έτσι προσπάθησα να επαναπροσδιοριστώ», μας λέει χαρακτηριστικά στο HumanStories.gr.
Δε μετάνιωσε ποτέ γι’ αυτήn την επιστροφή. Παρόλο που δεν ήταν εύκολη. Έθεσε ως προαπαιτούμενο, η επόμενη δουλειά του να έχει σχέση με την Φύση και την Τεχνολογία κι όχι αποκλειστικά με την Τεχνολογία. «Δε με φόβισε καθόλου η αλλαγή αντικειμένου. Με ενδιέφερε η εφαρμογή της Τεχνολογίας στον Αγροδιατροφικό τομέα για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων με υψηλές υγειοπροστατευτικές ιδιότητες». Έτσι δημιούργησαν το πρώτο τους προϊόν. Είναι το υψηλό φαινολικό ελαιόλαδο MILESTONE®, ένα από τα υψηλότερα φαινολικά κι οργανικά ελαιόλαδα διεθνώς.
Το Milestone κι η εξαιρετική του συσκευασία σε μυλόπετρα…
Ο Κωνσταντίνος έχτισε σιγά σιγά το προϊόν του. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει, δε φοβάται , έχει επίγνωση των πραγμάτων και βάζει στόχους… Επέλεξε να ονομάσει το δημιούργημα του MILESTONE Olive Oil γιατί ήθελε το προϊόν του να αντιμετωπίζεται ως λειτουργικό τρόφιμο με υψηλές υγειο-προστατευτικές ιδιότητες.
«Η λέξη MILESTONE (ελληνικά: ορόσημο) σε συνδυασμό με τη φιάλης της ΜΥΛΟΠΕΤΡΑΣ (αγγλικά: MILLSTONE) που τελικά επιλέξαμε, προσπαθούν να αποδώσουν τη σημαντικότητα της Μυλόπετρας και την συσχέτιση με έναν αργόστροφο τρόπο διαχείρισης του καρπού. Για αυτό επιμελήθηκε ο Νίκος Βλαχογιάννης του δημιουργικού γραφείου The Brandhouse. Συμβολίζουν απόλυτα το όραμα του προϊόντος ως μία νέα αρχή, ορόσημο για τον χώρο του ελαιόλαδου, που πλέον θα αντιμετωπίζεται ως λειτουργικό τρόφιμο με υψηλές υγειο-προστατευτικές ιδιότητες. Παράλληλα όμως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως nutraceutical προϊόν με την έννοια της δοσομέτρησης (20ml ημερησίως). Είναι μία δύσκολη ιδέα για την Ελλάδα αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία μας με το ελαιόλαδο και τον συνήθη τρόπο χρήσης».
Ποιο είναι όμως το  χρυσάφι της Ελιάς, αυτό το πολύτιμο δώρο… «Το ανθέλαιο έχει πάρει την ονομασία του λόγω του φυσικού διαχωρισμού που πραγματοποιείται κατά την επεξεργασία. Αυτό το ελαιόλαδο αποτελεί το καλύτερο μέρος του ελαιόλαδου, το οποίο στα αγγλικά αποδώσαμε ως «FinestCut». Εμπεριέχει τη μεγαλύτερη φαινολική ποσόστωση. Ο τρόπος, παραμένει ίδιος σε όλες τις ποικιλίες ελιάς. Η άγρια ελιά παρουσιάζει συνεχώς πολύ υψηλές ποσοστώσεις σε φαινολικά στοιχεία και συνεπώς η φήμη της επιβεβαιώνεται. Είναι ένα άγριο δέντρο στο οποίο έχουμε αποφασίσει να μην επεμβαίνουμε. Είναι ένας πολύ μικρός και σπάνιος καρπός με απόδοση μικρότερη του 7%. Σίγουρα αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο».
To Milestone έχει δικά του ελαιόδεντρα στην περιοχή της Αχαΐας, παράλληλα όμως συνεργάζονται με πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς. «Ο, τιδήποτε επιλέγουμε να κάνουμε είναι πλήρως εναρμονισμένο με βιολογικές και βιώσιμες πρακτικές. Με αυτούς τους παραγωγούς,  μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, όσον αφορά το επίπεδο καλλιέργειας, την διατήρηση της βιο-ποικιλότητας και τη φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση. Ταυτίζομαι με την ιδέα πως η γεωργία που ασκείται από μικρούς παραγωγούς αποτελεί σήμερα τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η γεωργία του μέλλοντος θα προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα δεδομένα της Φύσης και όχι το αντίθετο όπως συμβαίνει σήμερα».
To Milestone κι ορισμένες από τις σημαντικές διακρίσεις του…
Η εταιρία έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός εργαστηρίου, εναρμονισμένου με τις τελευταίες έρευνες στην τεχνολογία παραγωγής και μόνη σταθερά, την αργόστροφη λειτουργία της Μυλόπετρας, η οποία αποτελεί κορμό της φιλοσοφίας του MILESTONE®. Επαναστατική για την παραγωγή του λαδιού θεωρείται η εισαγωγή του περιστροφικού μύλου. Σε αντίθεση με τον κυλινδρικό σπαστήρα που κινείται μπρος και πίσω, το κυκλικό ελαιοτριβείο έχει το πλεονέκτημα της μονόδρομης, επιτρέποντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ελαιολάδου τη χρήση της ζωικής δύναμης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άλεσης. Η ασφαλέστερη μαρτυρία για τη χρήση του περιστροφικού μύλου προέρχεται από την Όλυνθο όπου βρέθηκαν πέντε μυλόπετρες ενσωματωμένες σε τοιχοδομές σε συνδυασμό με κυκλική λεκάνη ελαιόμυλου, γεγονός που μας προσφέρει μία σίγουρη χρονολόγηση του μύλου αυτού στον 4ο αιώνα π.Χ..  Η Αναβίωση  αυτής της κληρονομιάς με την πρόοδο των παραδοσιακών πρακτικών άλεσης, ενέπνευσε το όραμά της εταιρίας …
«Εάν στόχος σου είναι η τελειότητα, τότε απαιτείται χρόνος και ακρίβεια». Αυτό υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος και εμείς στο humanstories.gr θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του… Και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι πως η μη εκσυγχρονισμένη παραδοσιακή διαδικασία, είναι ημιτελής. Υιοθετήσαμε και εξελίξαμε τα σημεία εκείνα που μπορούσαν και έπρεπε να επιζήσουν. Το αποτέλεσμα είναι μία πρότυπη εκσυγχρονισμένη μονάδα με παραδοσιακά στοιχεία. Θέλουμε συνεχώς να επιτυγχάνουμε ένα εξαιρετικά υψηλό υγειο-προστατευτικό αποτέλεσμα με πιο αργό τρόπο. Για αυτό το λόγο μετά από 4 χρόνια δημιουργούμε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο παραγωγής στην Αχαΐα, το οποίο θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Οκτώβρη 2017».
Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα είναι έτοιμο ένα εξειδικευμένο εργαστήριο παραγωγής υψηλής ποιότητας ελαιολάδου, στην Αχαΐα.
Η εταιρία παράγει δύο βραβευμένα προϊόντα υψηλού φαινολικούελαιολάδου, το MILESTONE® WILD σε περιορισμένη έκδοση ως συνδυασμό άγριας και ήμερης ελιάς καθώς και το MILESTONE® Nutraceutical με χρήση ήμερης ελιάς. Τα προϊόντα έχουν μεγάλη ανταπόκριση κυρίως στις Ασιατικές χώρες. «Οι συγκεκριμένες αγορές έχουν μεγαλύτερη σχέση με τον χώρο των λειτουργικών τροφίμων και των nutraceutical προϊόντων και παρουσιάζονται περισσότερο έτοιμες να δεχθούν αυτή την ιδέα».
Όμως η εταιρία, δε στάθηκε μόνο στην ποιότητα αλλά και στο σχεδιαστικό κομμάτι της συσκευασίας. «Στόχος μας ήταν το MILESTONE® να ξεχωρίσει ακόμα και στον σχεδιασμό. Χρειάσθηκαν περίπου έξι μήνες για την ολοκλήρωση του σχεδίου της φιάλης και τη δημιουργία της. Επιθυμίας μας ήταν να αποδώσουμε το σχήμα της μυλόπετρας σε μία οικολογική λύση. Ο πηλός ίσως είναι το μοναδικό υλικό που συνδυάζει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά».
«Ενώ στο νέο φιαλίδιο MILESTONE® που τοποθετείται ως nutraceutical προϊόν και παρέχεται με δοσομετρητή των 20ml προς ημερήσια κατανάλωση. Τη σχεδίαση επιμελήθηκαν δύο νέα πολύ ταλαντούχα παιδιά, ο Θανάσης Καρράς και η Κασσιανή Σπυροπούλου από την εταιρεία KassianiGraphics που εδρεύει στην Πάτρα. Ο σχεδιασμός ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και σύμφωνος με την νέα γραμμή nutraceutical προϊόντων που σχεδιάζει η επιχείρησή μας. Και τα δύο προϊόντα μας φέρουν τον ισχυρισμό υγείας EU REG 432/2012 συμβάλλοντας στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες».
Ο Κωνσταντίνος μας συμβουλεύει για τη σωστή χρήση του άγριου ελαιόλαδου στο φαγητό μας«Μπορούμε να προσθέτουμε 20 ml ημερησίως στο πιάτο μας. Είναι σημαντικό να καταναλώνεται ωμό για να μην αλλοιώνονται τα αντι-οξειδωτικά του χαρακτηριστικά και να επωφελούμαστε στον μέγιστο βαθμό από την χρήση ενός τέτοιου λειτουργικού τροφίμου. Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες τα οφέλη από την ημερήσια πρόσληψη της συνιστώμενης δόσης είναι: πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, πρόληψη από ορισμένες μορφές καρκίνου , σημαντικά αντιφλεγμονώδη οφέλη, αναζωογονήση του δέρματος, καλύτερη λειτουργία του εντέρου και βελτιωμένη γνωστική λειτουργία».
Ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης είναι από εκείνους  τους νέους που δεν τον φοβίζουν οι αλλαγές. Το «Ταξίδι των Ονείρων και της Γνώσης», δεν ήταν εύκολο αντιθέτως δοκιμάστηκε πολλές φορές κι έντονα. Ο τόπος όμως για τον Κωνσταντίνο κρύβει συναισθήματα που κανείς άλλος δεν του έδωσε. «Έκανα συνειδητές επιλογές. Εδώ λοιπόν σε αυτόν τον τόπο, σχεδιάζω να δημιουργήσω αυτήν τη βάση κι ευελπιστώ να βοηθήσει στην εξέλιξη της γνώσης και της νοοτροπίας στον τομέα μου».
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...
http://www.ofdreamsandknowledge.gr/
https://www.facebook.com/MILESTONE.OLIVE.OIL/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια: