Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 260 χλμ. ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΝ....''ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ'' !!!


Ξηλώνεται καινούριο δίκτυο ύδρευσης 260 χλμ. επειδή είναι… ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ !!!

Η αναγκαία αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (σχεδόν καινούργιου) της Νότιας Πάτρας, συνολικού μήκους 260 χλμ, δεν είναι ένα ακόμη έργο της δημοτικής αρχής Πελετίδη.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη σκάνδαλο των δημοτικών αρχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είχαν την ευθύνη του δήμου τη χρονική περίοδο 2000 – 2010 οπότε και κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης , το οποίο όμως κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει αντικατάστασης.

Πετάχτηκαν εκατομμύρια ευρώ επειδή , όπως λέει η ΔΕΥΑΠ, χρησιμοποιήθηκαν τότε σωλήνες που ήταν εκτός προδιαγραφών !
Τώρα, θα δαπανηθούν άλλα 14 εκατ. ευρώ για να ξαναφτιαχτεί σωστά το δίκτυο ύδρευσης ! Το έργο ξεκίνησε ήδη από την περιοχή Μπεγουλάκι.
Πως παρουσιάστηκε αυτό το σκάνδαλο στο σημερινό τοπικό Τύπο ;
Δημοσιεύθηκε ''στα ψιλά'' με την επισήμανση ''χιλιάδες Πατρινοί αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία για δύο χρόνια'' (σ.σ. ενοχοποιείται το σκάψιμο, αθωώνεται η αρπαχτή).

ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΠΑΡΤΙ'' ΜΕ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ.                    Τέτοια έργα υποδομής παρέδωσαν στον Πελετίδη !
Σαν αυτό του δικτύου ύδρευσης της Νότιας Πάτρας, το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία 2000 – 2010, δηλαδή, ένα δίκτυο σχετικά καινούργιο, αλλά εντελώς άχρηστο !
Σε αυτό το αχανές νότιο διαμέρισμα της πόλης, η ΔΕΥΑΠ δεν προλαβαίνει να διορθώνει βλάβες του σαθρού δικτύου καθώς οι εργολάβοι (προφανώς για να κερδοσκοπήσουν) χ
ρησιμοποίησαν ακατάλληλες σωληνώσεις με την ανοχή των τότε δημοτικών αρχών.
Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα του έργου ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας (άνθρωπος χαμηλών τόνων) το είπε κομψά ''αναγκαζόμαστε να αντικαταστήσουμε όλο το δίκτυο επειδή οι σωλήνες που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν εκτός προδιαγραφών και το δίκτυο εμφανίζει απερίγραπτο χάλι''.
Πως όμως παρουσίασε σήμερα ο τοπικός Τύπος της διαπλοκής το έργο ;
Ότι ''για τα επόμενα δύο χρόνια χιλιάδες Πατρινοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία…''.
Ούτε λέξη για ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών όπου οι παρατάξεις τους είναι τώρα στην αντιπολίτευση του Δήμου και κουνάνε το δάκτυλο στον Πελετίδη επειδή δεν ''τρέχει'' γρήγορα προς την ανάπτυξη…

Φυσικά δεν είναι σαθρό μόνο το δίκτυο στη νότια Πάτρα. Πριν δύο χρόνια η ΔΕΥΑΠ αντικατέστησε για τον ίδιο λόγο, μεγάλο μέρος του δικτύου και στο Ανατολικό Διαμέρισμα το οποίο ήταν ακόμα πιο καινούργιο αφού είχε παραδοθεί πριν αναλάβει ο Πελετίδης το 2014.
Αναρωτιέται κανείς τι σωστό έφτιαξαν τόσα χρόνια οι νοικοκυραίοι που διοικούσαν το δήμο, σε εποχές με πολύ χρήμα και με δικές τους κυβερνήσεις, Περιφέρειες, Νομαρχίες ;
Η μισή Πάτρα είναι εκτός δικτύου αποχέτευσης, το δίκτυο ύδρευσης σάπιο, ο βιολογικός δε χωράει ούτε το μισό όγκο λυμάτων της πόλης, το οδικό δίκτυο (3.500 χλμ) τρύπιο, πολιτιστική κληρονομιά υπό κατάρρευση.
Όλες αυτές οι υποδομές γίνονται τώρα με το δήμο να βρίσκεται οικονομικά (όπως όλοι οι δήμοι άλλωστε, λόγω μνημονίων) στο κόκκινο.
Πάντως, το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της νότιας Πάτρας ξεκίνησε ήδη από την περιοχή Μπεγουλάκι και, όπως εκτιμούν στη ΔΕΥΑΠ, το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 14 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται με 9 εκατ. από ΕΣΠΑ και 5 εκατ. από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΠ.
(ΥΓ : Όσο για τη λαλίστατη αντιπολίτευση στο δήμο, προς το παρόν, σφυρίζει κλέφτικα…)

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: