Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ''ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ'' !!! [ video ]

ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Σε μια κομματική εκδήλωση, που διοργανώθηκε στην Πάτρα από την ΟΝΝΕΔ και στην οποία παρέστη ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν πολλά και διάφορα για την πόλη, χωρίς όμως τους εκπροσώπους της πόλης !
Μίλησαν για την ΄΄αξιοποίηση΄΄ του λιμένα, την εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο χώρο του νέου λιμανιού, πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, την κατασκευή εμπορικού λιμανιού, ακόμα και για τον τρόπο διέλευσης του τρένου από τον αστικό ιστό της Πάτρας.
Ειδικότερα, για το νέο λιμάνι ειπώθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να το αξιοποιήσει μέσω επενδυτή. Φυσικά, όταν μιλάνε για ΄΄αξιοποίηση΄΄, εννοούν το ξεπούλημά του σε ιδιώτη.

Ωστόσο, αυτό το λιμάνι κατασκευάστηκε με χρήματα των φορολογουμένων, κόστισε ένα…βαπόρι από λεφτά και θέλουν τώρα να το ΄΄σκοτώσουν΄΄ σε κάποιον επιχειρηματικό όμιλο.
Και επειδή, ως γνωστόν , οι νοικοκυραίοι της ΝΔ δεν κάνουν μισές δουλειές προκειμένου να δελεάσουν κάποιον επενδυτή , έβαλαν στοίχημα να φτιάξουν και εμπορικό λιμάνι.
Επίσης, εκεί στο νέο λιμάνι θέλουν να εγκαταστήσουν και μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου, ώστε να διευκολύνεται το εφοπλιστικό κεφάλαιο με εύκολη και φθηνή προμήθεια καυσίμου στα πλοία τους (ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για όλη την περιοχή σε περίπτωση ατυχήματος, ούτε που τους απασχολεί !).
Τέλος, επειδή οι νοικοκυραίοι της ΝΔ επιδιώκουν να παραδώσουν πλήρες πακέτο στα ιδιωτικά συμφέρονται, σχεδιάζουν να φέρουν άρον άρον και τον σιδηρόδρομο στο νέο λιμάνι.
Πως εννοούν να τον φέρουν ;
Με το μικρότερο κόστος, αποφεύγοντας την υπογειοποίηση ακόμα και κατά τη διέλευσή του από το ιστορικό κέντρο της πόλης !
Δηλαδή, θα διχοτομήσουν την πόλη, αλλά – όπως είπαν – θα φθάσει το τρένο στο νέο λιμάνι γρήγορα, τούτο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών κι έτσι θα επέλθει ανάπτυξη ! Τώρα τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή όταν θα κόψουν στα δύο την πόλη και ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο ΄΄επενδυτής΄΄ στο λιμάνι που για χάρη του (και για τα υπερκέδη του) θα θυσιαστεί μια ολόκληρη πόλη, αυτό μόνο νεοφιλελεύθερα μυαλά μπορούν να εξηγήσουν.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, σε μια αμιγώς κομματική εκδήλωση ελήφθησαν αποφάσεις για την πόλη, απουσία φορέων και εκπροσώπων του λαού της περιοχής. Προφανώς, εκεί στη ΝΔ να πιστεύουν ότι, με το που πήραν την εξουσία έγιναν και ιδιοκτήτες της χώρας κι έχουν δικαίωμα να εκποιούν δημόσια περιουσία.
Μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ :
"ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ
ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ''....
 
Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: