Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/2. ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!


Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας επιστράτευσαν μια σειρά από ασύστολα ψεύδη, όπως ότι το νομοσχέδιο «αφήνει στο παρελθόν το νόμο Κατρούγκαλου» και ότι «είναι το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά από 12 χρόνια, που δεν θα έχει καμία μείωση στις συντάξεις», αλλά «θα έχει αυξήσεις», για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο.
Στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο της ΝΔ θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου, διατηρώντας όλες τις περικοπές που αυτός έφερε, όπως και τη διάσπαση της σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική», όπου το κράτος θα εγγυάται μόνο για το τμήμα της «εθνικής» σύνταξης. Παράλληλα, διατηρεί όλες τις περικοπές που έγιναν από το 2010 στις συντάξεις, στις επικουρικές και στα εφάπαξ, καθώς και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πρόθεση της ΝΔ να ενισχύσει τον κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα, οδηγούν σε ένα ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο ο εργαζόμενος θα ξέρει τι εισφορές θα καταβάλει, αλλά δεν θα γνωρίζει τι σύνταξη θα πάρει.
Όλοι στην απεργία της Τρίτης για να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό.
Στην τελική ευθεία για την 24ωρη απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα. Απαιτούν να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση και ενάντια στην κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει αλλά και στην απεργοσπαστική πρακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, βάζουν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής, καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. 
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως «η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη» και «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας». Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Με τον νέο Νόμο:
  1. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
  2. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως έχει η ΝΔ στο πρόγραμμά της με τους τρεις πυλώνες, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Ταυτόχρονα, ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δισ. αποθεματικά που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πολλών κατηγοριών εργαζομένων.
  3. Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010 - 2012. Κόβεται ακόμα και το ετήσιο επίδομα που βάφτιζαν “13η σύνταξη”, που σημαίνει ετήσια μείωση 500 ευρώ άμεσα για μεγάλο μέρος συνταξιούχων.
  4. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (ν. 3075/02).
  5. Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Στον κρατικό προϋπολογισμό οι περικοπές του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τα 71 εκ. ευρώ! Και στον ΕΦΚΑ τα 150 εκ. ευρώ!
  6. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων, αυριανών συνταξιούχων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9.000 ένσημα.
  7. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το 90% των συνταξιούχων. Και το ψαλίδι των περικοπών έρχεται.
  8. Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δισ.) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Μόνο με το PSI το κούρεμα των Ταμείων του Σαμαρά - Βενιζέλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κλάπηκαν 17,5 δισ..
Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια ομοβροντία ψεμάτων πάνω στο ψέμα. Οι αλχημείες της κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν στήσει τρελό χορό με το κυβερνητικό νομοσχέδιο, γιατί μυρίστηκαν δισεκατομμύρια κέρδη.

απεργούμε αύριο για το Ασφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: