Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΚΑ'Ι'ΛΗ !!! [ video ]

Όχι  μόνο την κάθετη αντίθεσή του στο να υπάρξει μέτωπο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την προειδοποίηση ότι «θα μπει στη μέση», αν τυχόν διαμορφωθεί τέτοια «γραμμή» μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη διατυπώνει με ηχηρό τρόπο ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με δημόσια παρέμβασή του, στη σκιά των εξελίξεων με την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός διατυπώνει την άποψη ότι  το ζήτημα των συμμαχιών πρέπει να ξεκαθαρισθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη,  όχι τώρα, που, κατά την άποψή του,  προέχει ως κάλεσμα προς τον κόσμο να  ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ με στόχο τη ραγδαία αύξηση των ποσοστών του, αλλά από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές, όποτε κι αν γίνει αυτό. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν δημιουργείται μέτωπο του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν προϋποθέσεις συγκλίσεων με την έννοια του μετώπου, αλλά συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, πάντα σχεδόν,  τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενίοτε να συμπίπτουν. Συμπίπτουμε  και με το ΚΚΕ που και εκείνοι λένε και εμείς λέμε ότι είμαστε αντιδιαμετρικά αντίθετοι. Αλλά οι αντιπολιτεύσεις είναι λογικό σε ορισμένα θέματα να συγκλίνουν και στις ψηφοφορίες και στην στάση σε ορισμένες διαδικασίες, όπως η εξεταστική επιτροπή. Αν από κει, το πράγμα πάει σε κάτι άλλο εγώ μπαίνω στη μέση γιατί υπάρχει μια πρακτική πολλών ετών  διαμορφωμένη που έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ από τη μια και με τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, που σε θέματα δημοκρατίας, δημοκρατικής λειτουργίας δεν συμπίπτουν».

-Όταν λέτε “μπαίνω στη μέση” τι εννοείτε;

«Η άποψη η δική μου είναι “όχι” . Με αυτή την έννοια “μπαίνω στη μέση” δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Φορέας άποψης είμαι, πολιτική κάνουμε (…) Υποστηρίζω τις απόψεις μου. Όταν διαμορφώνεται μια γραμμή την ακολουθείς, αλλά μέχρι να διαμορφωθεί μιλάς. Κι εγώ δεν συζητώ με κριτήριο ότι υπάρχει περίπτωση να διαμορφωθεί τέτοιο μέτωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαμορφωθεί τέτοιο μέτωπο εκτιμώ εγώ ως βουλευτής και ως  πολιτικός».

-Άρα είναι κάτι που θα εξαντληθεί στην εξεταστική;

«Ναι βεβαίως. Δεν είναι κακό. Και με τη ΝΔ συμπίπταμε και με άλλα κόμματα συμπίπταμε και με τον Κ. Βελόπουλο είχαμε συμπέσει στην προανακριτική για τη Νοβάρτις.

Ουκ έστιν τέλος σε ό,τι αφορά  στις συγκλίσεις μέσα στις εξεταστικές ή προανακριτικές. Για θέματα που δεν σχετίζονται με άμεση πολιτική αλλά με θέματα αρχών διαφορετικών για κάθε κόμμα έχουμε συμπέσει και με το ΜέΡΑ25 στην επιτροπή δεοντολογίας ψηφίζουμε και τα δυο κόμματα το ίδιο. Τι πάει να πει; Ότι εμείς θα κάνουμε συμμαχία με το ΜέΡΑ25; Απλώς  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  αξιωματική αντιπολίτευση και έχει βάλει ο ίδιος το θέμα του μετώπου και γεννιέται εύλογα το ερώτημα μα τι γίνεται εκεί. Ε δεν γίνεται αυτό. Σας διαβεβαιώ. Και φέρτε έναν συνάδελφό μου από το ΠΑΣΟΚ που να σας πει ότι γίνεται. Δεν νομίζω ότι θα έρθει κανείς να σας το πει αυτό (…). Στην πολιτική  η πείρα λέει ότι διαμορφώνονται κοινές τάσεις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα και από κει αρχίζει μια φιλολογία (…). Δεν έχω ακούσει έναν συνάδελφό μου να λέει “μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ”, ακόμα κι αυτούς που είναι πιο προχωρημένοι αντιπολιτευτικά. Κανένας δεν το έχει πει». Από την άλλη άλλο ένα αγκάθι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στην ευρωβουλευτή του Εύα Καϊλή και τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Τα απανωτά φάουλ της το τελευταίο διάστημα συνεχίζονται και όλα έχουν κοινή συνισταμένη το βλέμμα της προς τα δεξιότερα... Η ευρωβουλευτής, όπως και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, δεν πήγαν την περασμένη εβδομάδα στη ΔΕΘ για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ είχε βρεθεί εκεί λίγες ημέρες νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων από τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη στο συνέδριο του Economist που διεξαγόταν το ίδιο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Τελευταίο κρούσμα ήταν η εκτός γραμμής ψήφιση για γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του προερχόμενου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Αλεσάντρο Τσιοτσέτι. Και αυτό γιατί η Ε. Καϊλή, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για αποχή, στήριξε τον Ιταλό κεντροδεξιό συνάδελφό της, με την ίδια να υποστηρίζει ότι το κριτήριό της ήταν οι ικανότητές του ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφίους που ανήκαν όλοι στο ΕΛΚ. Την ίδια στάση είχε και μια Ιταλίδα συνάδελφός της.

Η στάση της αυτή προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στους ευρωσοσιαλιστές όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη......

Δεν υπάρχουν σχόλια: