Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΧΑΛΑΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΑΛΛΑΖΩ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ [ video ]

Προεκλογική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την.. προσωπική του ζωή έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102,2, μιλώντας για τα ντολμαδάκια, αλλά και για μια σειρά από προσωπικά θέματα που δεν νοιάζουν καθόλου τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε αρκετά χαλαρά για τη ζωή του, αλλά και για κάποια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του, είπε: ''Σηκώνομαι 7 παρά τέταρτο. Δύο φορές την εβδομάδα ασκούμαι, μετά πάω γραφείο και διαβάζω εφημερίδα''. Αναφερόμενος στο αν κάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι, είπε ότι μαστορεύει, αλλάζει κάποιες λάμπες, ενώ ψήνει και στο μπάρμπεκιου. Ακόμα και για τα ντολμαδάκια μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται προς το πρόσωπό του: «Βλέπω αυτά τα βίντεο με τα ντολμαδάκια που μου αρέσουν, δεν ξέρω παιδιά 15 ετών που να μην μου λένε για τα ντολμαδάκια». Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων «εξομολογήθηκε» ότι η μεγαλύτερή του διαφορά με τη σύζυγό του, Μαρέβα, είναι τα κλιματιστικά.
«Η μεγάλη διαφορά δεν είναι το φως, είναι η θέρμανση, η ψύξη», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η διαφωνία και με τη γυναίκα μου, το air condition». Σε ότι αφορά την κριτική που του γίνεται από τους χρήστες του διαδικτύου κυρίως γιατί έχει μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη version του Ευτύχη Μπλέτσα,
ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι: «υπάρχει πάντα μια κριτική που ακούω, νομίζω ότι είναι άδικη, επειδή λένε ότι προέρχεται αυτός από μια πολιτική οικογένεια, είναι εύπορος, ότι δεν καταλαβαίνει. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε....ότι μέσω των πολιτικών μας στρεφόμαστε στους πιο αδύναμους και τους πιο ευάλωτους».
Μετά το τέλος της παρουσίας του στο ραδιόφωνο, ο Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στην κάμερα του ''Πρωινού μας'' λέγοντας: ''Δεν είναι πρώτη μου φορά σε ψυχαγωγική εκπομπή. Κάτι διαφορετικό και πολύ ευχάριστο. Μας κάλεσαν και ήρθαμε''. Είναι απόλυτα σαφές, πλέον, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμέτωπη με την μη αναστρέψιμη κατρακύλα της, οδηγεί πότε σε γελοία και πότε σε επικίνδυνα μονοπάτια την πολιτική ζωή. Η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον απαράδεκτο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων απέναντι σε φοιτητικά συλλαλητήρια δε θα περάσει! Η ένταση του κρατικού αυταρχισμού απέναντι στις διεκδικήσεις των φοιτητών πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική, το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο πραγματικός στόχος δεν είναι η προστασία των φοιτητών, αλλά η θωράκιση ενός Πανεπιστημίου - επιχείρηση που γίνεται όλο και πιο ξένο προς τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών.
Οι κυβερνώντες θέλουν την Δημοκρατία «αλυσοδεμένη» και όχι στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στις επιτροπές και τους τόπους εργασίας. Η πάλη για την δημοκρατία είναι αγώνας για τις ελευθερίες μας, για ένα καλύτερο μέλλον, για ήττα του υπό διαμόρφωση καθεστώτος ανωμαλίας που προωθεί η Ν.Δ. Θέλουν ελευθερία μόνο στα όνειρα. Τα οποία όλο και λιγοστεύουν πίσω από τα κάγκελα της πραγματικότητας, μιας πραγματικότητας που θυμίζει μια διαρκή στρατιωτική θητεία, με καψόνια και καταστολή. Και σκοτάδι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Συσκότιση στις παμπ της Αγγλίας από τις 9 το βράδυ, χρέωση έξτρα για το ρεύμα μετά τις δεκά και μισή λένε στην Ελλάδα, ξυλόσομπες, ίσως και νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας για λόγους ενέργειας αυτή τη φορά.
Είμαστε στο 2022 και θα επιστρέφει η κοινωνία στην εποχή του 1800, σκοτάδι το βράδυ, λάμπες πετρελαίου, κεριά. Μόνο που τώρα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, μόνο που θα είναι είδος πολυτελείας. Το 2022. Λευτεριά. Όπως στους στίχους του Βέβηλου. Πίσω από κάγκελα. Παντού. Όπως θα έλεγαν οι στίχοι του Τζίμη. Με την ελπίδα να έρθει το διάλειμμα και να βγει ο λαός έξω να παίξει μπάλα.

«Δεκαπέντε χιλιάδες και μία, Στραβάδια απολύομαι, Τριάντα τρία χρονάκια θητεία, Στραβάδια απολύομαι, Όλο εμένανε σηκώνει, Να πω μάθημα η δασκάλα, Θα τη σφάξω σαν κουνέλι, Και θα βγω να παίξω μπάλα». Αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη, στο ΑΠΘ, κατά την διάρκεια της συναυλίας του Θ. Παπακωνσταντίνου, αυτό που έγινε μια μέρα μετά στην Αθήνα κατά την διάρκεια της φοιτητικής διαδήλωσης, δεν αποτελούν εκδήλωση της....''συνήθους'' αστυνομικής καταστολής.

Πρόκειται για όργιο κρατικής τρομοκρατίας σε μπατσοκρατούμενη χώρα. Έχουν επενδύσει στο ΦΟΒΟ. Θυμίζω: Η χώρα έχει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θυμίζω: Είναι η κυβέρνηση που ο υπουργός της είπε προχτές πως....''όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει''. Θυμίζω, τέλος, πως ''Οι τύραννοι φαίνονται µεγάλοι µόνον όσο εµείς είµαστε γονατιστοί''. Και πως ''την καμήλα δεν θα την φορτώνανε αν δεν γονάτιζε''.

Και κάτι ακόμα: ''Το ξύλο έχει δυο άκρες''....

Δεν υπάρχουν σχόλια: