Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΕΝΘΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ''ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΘΡΗΝΟΥ'' ΚΑΙ ''ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ'' !!! [ video ]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην εξόδιο ακολουθία της κυρα-Ελισάβετ στο Αββαείο του Westminster και στη δεξίωση που παρατέθηκε, αμέσως μετά, από τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι. Χθες, η Κ. Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και άλλων επίσημων προσκεκλημένων. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα εστεμμένη μέγαιρα κυρά-Ελισάβετ.Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται Κι από κοντά ένα χαζοχαρούμενο κατιναριό τα ΜΜΕ να ''ψέλνει'' για την κηδεία της κυρά-Ελισάβετ, ειδικά η κρατική τηλεόραση και τα ραδιόφωνα που πρέπει να είναι διδακτικά για τον Ελληνικό λαό. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά τα Ελληνικά ΜΜΕ είχαν επιδοθεί σε μία ανεξάντλητη μάχη κάλυψης της κηδείας της κυρά-Ελισάβετ με ζωντανές συνδέσεις κι αλλαγές των προγραμμάτων τους. Την ώρα που πολίτες στην χώρα μας πλήττονται από την καλπάζουσα ακρίβεια που οδηγεί οικογένειες στην ανέχεια, τα κανάλια επιλέγουν να στρέψουν τα βλέμματα της Ελληνικής κοινωνίας στην κηδεία μιας μονάρχη.Το κηδειόχαρτο του γραφείου τελετών στην Ορεστιάδα για τη βασίλισσα Ελισάβετ / Φωτογραφία: Facebook Πηχυαίοι και δακρύβρεχτοι τίτλοι για την ζωή και τον θάνατο της Ελισάβετ συνθέτουν σήμερα το Ελληνικό ενημερωτικό τοπίο στην χώρα μας, την ίδια στιγμή που η χώρα μας φαίνεται να διολισθαίνει σε όλο και πιο αυταρχικές πρακτικές.
ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, OPEN, MEGA. Απευθείας σύνδεση με Λονδίνο για την κηδεία της κυρά-ελισαβετ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ. Μας ζάλισαν τα ΜΜΕ και οι βασιλόφρονες με τα πρωτόκολλα για την κηδεία της κυρά-Ελισάβετ, όπως μας είχανε ζαλίσει και πέρυσι με τα του Δούκα του Εδιμβούργου.
Άκου παγκόσμιο πένθος, συγκίνηση και συντριβή! Ψάχνω να βρω κάποιο στοιχείο τραγικότητας (πέραν της θνητότητας που είναι κοινή μοίρα όλων μας), κάποιο στοιχείο ηρωισμού ή ειλικρινούς φιλανθρωπίας αλλά δεν βρίσκω. Βρίσκω μόνο στοιχεία τεχνητού θρήνου και γραφικότητας. Με το ζόρι πένθος! Τώρα λοιπόν που όλα αυτά τα κατάλοιπα της αγγλικής φεουδαρχίας και οι παρατρεχάμενοί τους μετράνε την υπομονή μας με το λιβάνισμα της ταριχευμένης βασίλισσας και τις επικοινωνιακές λεπτομέρειες μιας ατελείωτης φαραωνικής τελετής, δόθηκε ευκαιρία να φρεσκάρουμε την ιστορική μνήμη.
Οι Βρετανοί μπορούν να θρηνούν ένα πρόσωπο που εξασφάλιζε τη σταθερότητα των αξιών τους και συμβόλιζε την ''ένδοξη'' ιστορία του έθνους τους. Αλλά, όχι ο κόσμος όλος. Διότι ο κόσμος έχει και Αφρικανούς και Ινδούς και Ιρλανδούς και Σκωτσέζους και Κενυάτες και Κυπρίους και άλλους πολλούς, και εκατομμύρια απογόνους των λαών εκείνων που υπέφεραν τα πάνδεινα από τη βρετανική αυτοκρατορία.
Παρεμπιπτόντως, η χρηματική αξία του στέμματος που φοράνε οι Σάξωνες μονάρχες της Βρετανίας στο κεφάλι, εκτιμάται μεταξύ τριών και πέντε δισεκατομμυρίων λιρών! Το μεσαιωνικό σύμβολο της εξουσίας τους είναι διακοσμημένο με 3.000 πολύτιμους λίθους, όλους δανεισμένους δίχως επιστροφή από τις χώρες του «Τρίτου Κόσμου» με τα μιλιούνια των καταδικασμένων ανθρώπων εκεί να πεθαίνουν από πείνα...
Αλλά η αποικιακή νοοτροπία του 18ου αιώνα παραμένει χαραγμένη ακόμα και στον εθνικό ύμνο του Ηνωμένου Βασιλείου: «God save the King / Send him victorious, /Happy and glorious / Long to reign over us» κλπ. Με «θεϊκή άδεια» η δυναστεία! Βάλτε τώρα δίπλα εκείνον τον σολωμικό χαιρετισμό στην Ελευθερία «απ'τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά» και κάντε συγκρίσεις...
Καλό μεσημέρι, καλό απόγευμα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: