Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ 300.00 ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΗΡΥΞΕ Η ΡΩΣΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΩ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ !!! [ video ]

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε πριν από λίγο μερική επιστράτευση, σε διάγγελμά του, ενώ δήλωσε πως οι κάτοικοι του Ντόνμπας έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το μέλλον τους.

Όπως διευκρίνισε ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ. Σοϊγκού, η μερική επιστράτευση θα αφορά περίπου 300.000 εκπαιδευμένων εφέδρων, σε σύνολο 25.000.000.Ρωσία: Έφεδροι αποχαιρετούν οικογένειες και αναχωρούν με τρένα σε άγνωστη  κατεύθυνση Λίγο πάνω από το 1%. Και σοβαρή προειδοποίηση ότι η απάντηση θα είναι άμεση, σε οποιοδήποτε πυρηνικό χτύπημα, εναντίον της.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μερική επιστράτευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα 21/9, ο Β. Πούτιν είπε ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι, ενώ απευθυνόμενος σε όσους επιστρατευτούν τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

Όπως είπε οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. «Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό».

Σχετικά με την πιθανή χρήση πυρηνικών λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγγέλματός του ο Β. Πούτιν τόνισε με νόημα πως «όσοι μας απειλούν με πυρηνικά θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους. Δεν μπλοφάρω»!

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός, προφανώς αναφερόμενος στα Ουκρανικά πλήγματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια τον οποίο ελέγχουν οι Ρωσικές δυνάμεις. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού από την μεριά του, δήλωσε σήμερα πως το προεδρικό διάταγμα που ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση, προβλέπει την κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Πρόκειται για μία επιπλέον δύναμη επί της ουσίας μεγαλύτερης και από την αρχική που ξεκίνησε την επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου

και θεωρείται επαρκής για να εκπληρωθούν όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι. Η αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και του Ντονμπάς από τη Ρωσία είναι μονόδρομος για την επιβίωση του Ρωσικού πληθυσμού της περιοχής. Ταυτόχρονα, η ένταξη των περιοχών αυτών στη Ρωσία θα ενεργοποιήσει ΚΑΙ το πυρηνικό δόγμα στρατηγικής αποτροπής καθώς θα ισχύσει η πρόβλεψη του Β. Πούτιν πως σε περίπτωση επίθεσης εναντίον Ρωσικού εδάφους θα ενεργοποιηθεί η άμυνα συμπεριλαμβανομένων και της χρήσης πυρηνικών όπλων… Το δημοψήφισμα στη ΛΔΝ θα διεξαχθεί επίσης από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η Δύση δεν θα θελήσει να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων. Ωστόσο, θα έχουν μόνο δύο επιλογές. Εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποδεχθούν ότι τα εδάφη αυτά ανήκουν στη Ρωσία, θα αναγκαστούν να αποσυρθούν. Εάν όχι, η Δύση θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας.....''Σε αυτή την περίπτωση, η Μόσχα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων της''.....  pronews

«Ο βασικός μας στόχος είναι η απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς. O Στρατός μάχεται κατά των επιχειρήσεων της Δύσης σε ένα μέτωπο έκτασης μεγαλύτερης των 1.000 χλμ. στην Ουκρανία.  Στηρίζω την απόφαση των κατοίκων περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα».
«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους» είπε ο Β.Πούτιν.

 Η πρώτη αντίδραση στο διάγγελμα Β.Πούτιν έρχεται από την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Γκίλιαν Κίγκαν, η οποία χαρακτήρισε ως «ανησυχητική κλιμάκωση» την απόφαση Πούτιν για μερική επιστράτευση προσθέτοντας ότι οι απειλές για χρήση πυρηνικών θα πρέπει να ληφθούν «σοβαρά» υπ’ όψιν. Η αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και του Ντονμπάς από τη Ρωσία είναι μονόδρομος. Το δημοψήφισμα στη ΛΔΝ θα διεξαχθεί επίσης από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η Δύση δεν θα θελήσει να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων. Ωστόσο, θα έχουν μόνο δύο επιλογές. Εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποδεχθούν ότι τα εδάφη αυτά ανήκουν στη Ρωσία, θα αναγκαστούν να αποσυρθούν. Εάν όχι, η Δύση θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας.....''Σε αυτή την περίπτωση, η Μόσχα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων της''.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: