Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

PATRIOTI....ΚΟΥΛΗΣ !!!


Η ένταση στο Αιγαίο δεν είναι βέβαια νέο φαινόμενο και ήταν πάντα υποβόσκουσα ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ,  στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν οι διωγμοί στην Κωνσταντινούπολη τη δεκαετία του ’50 και η σύγκρουση για τη Κύπρο στη δεκαετία του ’60 που κατέληξε  στην εισβολή και κατάληψη του μισού νησιού. Καθώς βέβαια και οι σημερινές σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις και παραβάσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
OΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΙΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Η καθοριστική διαφορά με το σήμερα είναι ότι η Τουρκία, μετά το αποτυχόν πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν, έπαψε πια να είναι ημι-προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ όπως ήταν και η Ελλάδα πριν την καταστροφή που μας επέβαλαν με τα Μνημόνια οι δωσιλογικές κυβερνήσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετατρέποντάς την σε κανονικό προτεκτοράτο.
Καθώς οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις προχωρούν, η νέα πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνει και την αποστολή μίας ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στην αραβική χώρα.

Σύμφωνα με τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, το κόστος αναμένεται να καλύψει η Σαουδική Αραβία και η ελληνική πυροβολαρχία θα χρησιμοποιηθεί για την άμυνα της αραβικής χώρας.
Όπως αναφέρει επίσης η ελληνική κυβέρνηση, το Patriot, ως αμυντικό σύστημα δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για καμία άλλη χώρα.
Μαζί με τους πυραύλους θα μεταβούν και οι χειριστές τους εκεί, που θα ανέρχονται σε έως 130 άτομα περίπου, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα μεταφερθεί στη χώρα του Κόλπου και επιπλέον προσωπικό για να φυλάξει τις εγκαταστάσεις.
Η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία, δεν είναι ελληνική πρωτοβουλία που εντάσσεται σε μια όποια εξωτερική πολιτική της χώρας, στην οποία κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει. Είναι μια απλή μισθοφορική ενέργεια για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ... δυστυχώς.
Η Ελλάδα επιστρέφει απροκάλυπτα σήμερα στις αρχές της δεκαετίας του '50, στον ίδιο ρόλο της ως αποικία των ΗΠΑ, όταν έστελνε ελληνικά στρατεύματα στην Κορέα για την καταπολέμηση του "κομμουνιστικού κινδύνου" (1950-1955).
Η Σαουδική Αραβία, πλήρως ελεγχόμενη από το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς του Ισραήλ, πληρώνει προστασία στις ΗΠΑ και σ' αντάλλαγμα οι ΗΠΑ στέλνουν την Ελλάδα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή. Για ακόμη μια φορά, όπως όλα τα χρόνια της "αραβικής άνοιξης made in USA" η χώρα μας παραμένει ένα απλό εργαλείο της "πολιτισμένης" δύσης, εναντίον του Ιράν, της Συρίας και φυσικά της Ρωσίας, που αποτελούν στόχους των ΗΠΑ. Και μιά απορία. Αν τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα αναφέρουμε παραπάνω θα ήταν τόσο πολύ δύσκολο για τους πετρελαιάδες της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσουν τις συστοιχίες Patriot από τα φιλαράκια τους, τους Αμερικάνους αντί να τους δανείζονται από μία ανήμπορη και προπάντων χρεοκοπημένη χώρα....
Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: