Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΕΟΔΥ : ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ !!! [ video ]

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ζητά από τους πιστούς να αποφεύγουν τις εκκλησίες λόγω του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα σε αντίθεση με πολλούς ιεράρχες, η αποφυγή μαζικών συναθροίσεων αφορά και τις εκκλησίες επισημαίνοντας ότι απαιτείται πάρα πολλή προσοχή σε συνεννόηση με τις τοπικές Μητροπόλεις προκειμένου να δοθούν οι αντίστοιχες οδηγίες. Αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας ανέφερε τα εξής:
«Όσον αφορά στην επαγρύπνηση, όσον αφορά στην αυστηρή προσήλωση στους κανόνες υγιεινής, όσον αφορά στην προστασία των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι είναι οι πιο σημαντικοί «παίκτες» στο παιχνίδι αυτό απέναντι στον ιό, όσον αφορά στην απομόνωσή μας όταν έχουμε συμπτώματα, όσον αφορά στην αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, αυτό περιλαμβάνει και τις εκκλησίες φυσικά, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες και πάνε σε αυτούς τους χώρους.

Θέλει, λοιπόν, πάρα πολλή προσοχή σε συνεννόηση και με τις τοπικές Μητροπόλεις να δοθούν αντίστοιχες οδηγίες. Ήδη έχει γίνει συνεννόηση, από όσο γνωρίζω, του Υπουργείου με την ηγεσία της Εκκλησίας στις περιοχές, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι εδώ πέρα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν ιό ο οποίος είναι μία νέα γρίπη, συμπεριφέρεται σαν αυτή, πάρα πολύ παρόμοια με αυτή και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με όποιο μέτρο διαθέτουμε.
Όχι γιατί θα πεθάνουμε, έτσι; Όχι γιατί θα νοσήσουμε σοβαρά, αλλά γιατί θα κινδυνεύσουν κάποιοι αγαπημένοι δικοί μας από αυτόν και μακάρι να κάναμε την ίδια συζήτηση και τρεις μήνες πριν για τη γρίπη.
Δεν την κάνουμε τόσο έντονα, έτσι;» Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα τις βασικές οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό.       «Ὡς Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζομεν, ὃτι ἡ ζωή ὃλων μας εὑρίσκεται στά χέρια τοῦ Θεοῦ καί διακηρύττομε ὃτι, ἡ Ἐκκλησία, εἶναι τό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ καί ὃπως πάντοτε ἒτσι καί στήν συγκεκριμένη περίπτωση ἡ ἲαση καί σωτηρία ἐπιτυγχάνεται διά τῆς ἐπενεργείας τῆς Θείας Χάριτος καί τῆς μετοχῆς μας στό Ποτήριο τῆς Ζωῆς, ὃπου δίδεται ὁ ἲδιος Κύριος εἰς βρῶσιν καί πόσιν τοῖς πιστοῖς καί εἰς ζωήν αἰώνιον». Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει τον σεβασμιώτατο να πιστεύει ότι ο ιός θα εξαιρέσει το δικό του ποίμνιο το οποίο σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αποτελείται από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, άρα ομάδες υψηλού κινδύνου σε περίπτωση προσβολής τους από τον κορονοϊό;  ΜΕΤΑ ΚΙ ΑΠ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΥΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: