Στην έρευνά τους οι αναλυτές του think tank έλαβαν υπόψη τους πολλά και διαφορετικά κριτήρια, όπως τον χρόνο ισχύος των περιοριστικών μέτρων, τον αριθμό παραβίασής τους, το εύρος της απαγόρευσης μετακινήσεων, τη μαζικότητα διαγνωστικών τεστ αλλά και τη διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών. Στο μικροσκόπιο των ειδικών και η διαχείριση της κρίσης από πλευράς των εκάστοτε κυβερνήσεων (για παράδειγμα ως προς τη λειτουργία ομάδων διαχείρισης κρίσεων αλλά και την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας).
Στην 30η θέση η Ελλάδα
H Eλλάδα στην 30η θέση και η Κύπρος στην 29η.
Κι έρχεται ο Κούλης, χθές το απόγευμα, να μας ευχαριστήσει λέει, γιατί νομίζει ότι μείναμε σπίτι επειδή.....''του δείξαμε εμπιστοσύνη''....
Στην
πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται το Ισραήλ, στη δεύτερη η
Γερμανία, στην τρίτη η Νότια Κορέα ενώ ακολουθούν Αυστραλία και Κίνα.
Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται στην 29η και 30η θέση αντίστοιχα ενώ τις
τελευταίες καταλαμβάνουν Ιταλία και Ισπανία.Κι έρχεται ο Κούλης, χθές το απόγευμα, να μας ευχαριστήσει λέει, γιατί νομίζει ότι μείναμε σπίτι επειδή.....''του δείξαμε εμπιστοσύνη''....
«Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης», αναφέρει ο συνιδρυτής του DKG, Ντιμίτρι Καμίνσκι. «Δεδομένου του αρχικά υψηλού αριθμού κρουσμάτων η Γερμανία ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική και περιόρισε επιτυχώς την περαιτέρω εξάπλωση χωρίς να φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών. Έτσι μετά την πανδημία η Γερμανία θα έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα».
Σε «διαρκή κρίση» το Ισραήλ
«Το Ισραήλ στην πρώτη θέση - 'Εχει μακρά εμπειρία με το κλείσιμο συνόρων και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης»
Και
άλλοι αναλυτές όμως επαινούν τη γερμανική κυβέρνηση για τον τρόπο που
διαχειρίζεται την κρίση. «Ως χώρα με μεγάλο πληθυσμό η Γερμανία
βρίσκεται σε πραγματικά καλή θέση», επισημαίνει η ειδικός Αναστασία
Λάουτερμπαχ. «Το γεγονός ότι το Ισραήλ βρίσκεται στην πρώτη θέση δεν θα
πρέπει να προκαλεί έκπληξη εάν αναλογιστεί κανείς ότι η χώρα βρίσκεται
σε μια διαρκή κρίση και έχει μακρά εμπειρία με το κλείσιμο συνόρων και
καταστάσεις έκτακτης ανάγκης». Η ίδια επισημαίνει ωστόσο ότι η κατάταξη
αποτυπώνει την κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή καθότι τα δεδομένα
αλλάζουν συνεχώς.Αξίζει να σημειωθεί ότι το think tank DKG τροφοδοτεί τους αλγορίθμους της κατάταξής του με στοιχεία από επίσημες βάσεις δεδομένων, όπως την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ή το Johns Hopkins University.
DW.COM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου