Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΛΑΡΙΣΑ : ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ !!!

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού.
Ο Κ. Αγοραστός επεσήμανε πως: «αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης».
Στη συνέχεια προειδοποίησε και πρόσθεσε: «Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα».
«Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν αλλά και άλλοι που λένε ότι “ο ιός δεν μας πιάνει εμάς”» εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Πρόεδρος Ρομά: Παντού υπάρχουν ανεγκέφαλοι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης, απέδωσε τις αντιδράσεις κατά της καραντίνας στον οικισμό Κουτσόχερο, στην αρχική έλλειψη ενημέρωσης.

«Κι αυτοί άνθρωποι είναι... Από τη μια στιγμή στην άλλη μπήκαν σε καραντίνα και αυτοί θα επαναστατήσουν, είπαν 'τι έγινε τώρα' από το πουθενά» σημείωσε ο κ. Παϊτέρης. 
Αναφορικά με τον θερμό διάλογο ανάμεσα σε Ρομά και τον υφυπουργό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, υποστήριξε ότι «σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν ανεγκέφαλοι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός, αυτοί μαζί με άλλα 10 με 15 άτομα ξεσηκώσανε και τους υπόλοιπους και γι΄ αυτό πήγανε προς στην αστυνομία και προς τον υπουργό (σ.σ Χαρδαλιά)».

Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, επεσήμανε πως ότι «οι περισσότεροι τον χειροκρότησαν, και η πλειονότητα βεβαίως θα ακούσει τα μέτρα. Τώρα με τα κρούσματα με την ενημέρωση από την πολιτεία αρχίζουν να καταλαβαίνουν», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: