Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΗΤΗ - ΡΟΔΟ - ΚΑΡΠΑΘΟ. ΝΕΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ !!!

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνήσης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.
Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της. Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια. Σημειώνεται πως ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό.

Στο ΥΠΕΞ εκλήθη ο Τούρκος πρέσβης - Διάβημα στην Άγκυρα

Εκλήθη νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Νωρίτερα, με δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε τις τουρκικές προκλήσεις, ως παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου. 
Παράλληλα ο Ν. Δένδιας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ψάρια και ψαράκια ευελπιστούν για τα τεχνικά κοράλλια που θα στολίσουν τον βυθό!!!

Και εκ των προτέρων ευχαριστούν τους Τούρκους!