Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

''FACEBOOK'' Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ !!!

«Το μήνυμά σας δεν στάλθηκε, επειδή περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook - Η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους όρους της κοινότητας και μπορείτε να τη δείτε μόνο εσείς». Αυτό είναι το μήνυμα του fb όταν προσπαθώ να ανεβάσω ανάρτηση από το Blog ''Patrinaki'' το οποίο θεωρείται από τα πιό δυναμικά blogs της Πάτρας και όχι μόνο, με 3.250.000 αναγνώσεις και 420 ακόλουθους.Τώρα τι εννοούν προσβλητικό περιεχόμενο και ποιούς προσβάλει μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας με ένα κλίκ στο ''Patrinaki''. Φοβάμαι ότι μετά τον καταιγισμό ''πλουραλισμού'' στα ΜΜΕ έχουμε εκδήλωση λογοκρισίας και στα social media. Δεν είμαι ο πρώτος ούτε είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Φαίνεται πως το fb θέλει μόνο εικονίτσες - εικονίτσες με λογάκια - λογάκια από τον Τέλη τον γκαζόβιο ή κλάματα από την κάθε λογής Τούνη και γενικώς ασυνάρτητα και ανορθόγραφα ρητά από στρτόκαυλους, φασισταριά, πατριδοκάπηλους, θρησκόληπτους παιδεραστές και όχι αναρτήσεις πολιτικού ή και χιούμοριστικού καυστικού περιεχομένου. Είχα διαβάσει για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από ειδικές Εταιρείες με περίεργες έρευνες και επιδέξια προπαγάνδα με ψευδείς πληροφορίες, για να επηρεάσουν κόσμο στο δημοψήφισμα για το Brexit και στις εκλογές των ΗΠΑ. Ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο δεν είχε το θάρρος όμως, να μπλοκάρει τα ρατσιστικά και επικίνδυνα μηνύματα του Τραμπ, όπως έκανε ακόμη και το Twitter. «Ό,τι είναι καλό για την General Motors είναι καλό για την Αμερική» έλεγε πριν από 66 χρόνια ο πρόεδρος της General Motors, Τσαρλς Ουίλσον. Σήμερα «Οι εχθροί των ΗΠΑ είναι εχθροί του Facebook».
Ίσως το επόμενο βήμα θα ήταν μια ημέρα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να γίνει υπουργός Εξωτερικών και γιατί όχι πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της General Motors πάντως τα είχε καταφέρει αναλαμβάνοντας το υπουργείο Άμυνας.
Φαίνεται ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι χειρότερα από τα κλασσικά ΜΜΕ, στα οποία καθένας ήξερε τι πρεσβεύει η εφημερίδα που αγόραζε ή το κανάλι που παρακολουθούσε. Τώρα αόρατες δυνάμεις ανιχνεύουν τάσεις, δημιουργούν ψευδείς ειδήσεις και νοθεύουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Στην χώρα μας τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει η ομάδα "Ελληνικά Hoaxes" που σε ρόλο μισθοφόρου του facebook και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λοιπών χρηματοδοτών της ίδιας και της θυγατρικής της TjekDet.dk-IFCN. Μεταξύ των "χορηγών της αλήθειας", συγκαταλέγονται το γνωστό το ''Αμερικάνικο Ταμείο για την Δημοκρατία'' (NED), το οποίο πρωτοστατεί σε επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτων στην Λ. Αμερική και αλλού, το ''Open Society Foundations'', το ''Ταμείο της Δημοκρατίας'', το ''Ίδρυμα Μακάρθι'', η ''Google'' και το ''Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο''. Να τους χαιρόμαστε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: