Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !!! [ video ]

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Την ίδια ώρα ανοίγουν τα σύνορα για τους πολίτες της Βρετανίας και της Σουηδίας παρά τα γεγονός πως οι δύο αυτές χώρες δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.
Όσον αφορά στις ΗΠΑ, τη χώρα με τη μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Σ. Πέτσας σημείωσε πως εξετάζεται η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, από τα τέλη του Ιουλίου.
Η απόφαση ελήφθη, καθώς οι καταστάσεις έντονου συγχρωτισμού ευνοούν τη δημιουργία εστιών υπερμετάδοσης του ιού. Πολίτες και αρκετοί επιχειρηματίες της εστίασης δεν φαίνεται να δίνουν δεκάρα για τον ιό, τη διασπορά και οτιδήποτε άλλο όπως φαίνεται και από τις τελευταίες εικόνες από beach bar στην Αχαΐα SAO, ενώ έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε και στο πρώτο μεγάλο πανηγύρι της Εύβοιας.

Επιπλέον, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων απόφασισε να εισηγηθεί

  • την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας, και
  • την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. "Η Κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, συνομιλεί με τους ειδικούς και θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: