Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤ' ΑΥΛΑΚΙ. ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !!! [ video ]

ΤΟ΄ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ΄ΚΑΝΕ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ.
Το είχε υποσχεθεί στους Πατρινούς, το φώναζε έξι χρόνια τώρα προς κάθε κατεύθυνση, ήταν ένα στοίχημα που τελικά κερδήθηκε με αγώνες.
''Όσο θα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση στο τιμόνι του Δήμου Πατρέων, δεν θα πληρώνουμε το νερό από το φράγμα'', έλεγε ο Πελετίδης.
Τελικά το νερό από το φράγμα του Πείρου έφθασε ήδη στην Πάτρα, όπως το απαιτούσε η δημοτική αρχή Πελετίδη. Δωρεάν !!!
Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη…

Καθημερινά, εδώ και κάποιες ημέρες, η ΔΕΥΑΠ παρέχει στους καταναλωτές δημότες 800 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα.
Μέσω αγωγού που έχει κατασκευαστεί οι ποσότητες νερού προωθούνται από το φράγμα στο Διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ, στο Ριγανόκαμπο.
Ήταν τόσο απλό, αν και κάποιες Κασσάνδρες το θεωρούσαν ακατόρθωτο !
Το αίτημα υποβλήθηκε στον προσωρινό φορέα διαχείρισης του φράγματος που λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου κι έγινε δεκτό.
Όλοι θυμούνται τον πόλεμο που δέχτηκε τα τελευταία 5 χρόνια ο Πελετίδης ώστε να υποκύψει και να δημιουργηθεί διαδημοτικός φορέας διαχείρισης με τη μορφή Α.Ε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υποδομών, το κόστος διαχείρισης κάθε χρόνο για τον Δήμο Πατρέων θα ήταν 4 εκ. ευρώ.
Από το 2015 όπου ασκείτο πίεση στο δήμο να αναλάβει το φράγμα, θα είχαν δαπανηθεί μέχρι τώρα 20 εκ. ευρώ, τα οποία φυσικά θα πλήρωναν οι Πατρινοί καταναλωτές. Επίσης, από τώρα μέχρι και τα επόμενα 5 χρόνια (υπάρχει συμφωνία του δήμου με την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή εφαρμόζει τώρα και η νυν κυβέρνηση) το νερό θα το παίρνει η Πάτρα δωρεάν. Έτσι, θα γλιτώσει άλλα 20 εκ. ευρώ ο δήμος και συνολικά το όφελος θα είναι 40 εκ. ευρώ.

''Γιατί να τους χαρίσουμε τόσα λεφτά αφού μπορούμε να τα γλιτώσουμε και να τα επενδύσουμε λ.χ. στην επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ώστε όλη η Πάτρα να απαλλαγεί από το βραχνά των βόθρων;'' αντέτεινε ο Πελετίδης στις επιθέσεις των αντιπάλων του, οι οποίοι επιμένουν ακόμη και τώρα πως πρέπει να πληρώσουμε το νερό από το φράγμα, το οποίο κατασκευάστηκε από λεφτά των φορολογουμένων.
''Πληρώσαμε κύριοι για το φράγμα'' τους απαντά ο Δήμαρχος, ενώ προεκλογικά και στα ντιμπέιτ που έγιναν τους το έλεγε και κατάμουτρα:
''Εσείς θέλετε να γίνετε και δήμαρχοι και ζητάτε από τους Πατρινούς να πληρώνουν 4 εκ. το χρόνο για το νερό;'' έλεγε , ενώ οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι απαντούσαν ''και τώρα πληρώνουμε 2,5 με 3 εκ. στη ΔΕΗ για τις γεωτρήσεις''.

Ναι, πληρώνουμε στη ΔΕΗ το ρεύμα για τις γεωτρήσεις, αλλά ''ποιος σας είπε πως όσο νερό και να πάρουμε από το φράγμα θα σταματήσουν να λειτουργούν οι γεωτρήσεις ; Αν αυτές δεν λειτουργήσουν για κάποιες ημέρες, θα καταστραφούν. Το δε ρεύμα που πληρώνουμε στη ΔΕΗ είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Μας χρεώνει με οικιακό τιμολόγιο κι όχι με βιομηχανικό. Το φωνάζουμε εδώ και χρόνια, το βάλαμε σε όλες τις κυβερνήσεις, στην ΚΕΔΕ, παντού. Δεν ικανοποιούν το αίτημά μας, αλλά συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο. Εσείς θα διεκδικείστε μαζί μας για φθηνότερο ρεύμα ή δε σας νοιάζει ;'' ήταν η ανταπάντηση του Δημάρχου προς τους επικριτές του.
Μετά απ΄όλα αυτά, σημασία έχει πως το νερό μπήκε στο αυλάκι…
Η πόλη παίρνει ήδη νερό από το φράγμα τώρα που, λόγω καλοκαιριού, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη κυρίως στις παραλιακές περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση.


Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: