Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ !!! [ video ]

Αντισυνταγματικό - σε 5 τουλάχιστον σημεία - κρίνει το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες συναθροίσεις, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, που σήμερα γνωστοποίησε την έκθεσή της για το νομοθέτημα που....''ρυθμίζει'' τα ζητήματα των διαδηλώσεων. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25 τέθηκε θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Η ένσταση, όμως, απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Το νομοσχέδιο θυμίζουμε ότι θα ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και πιθανότατα την Ελληνική Λύση.
Η επιστημονική επιτροπή θέτει θέματα περιορισμού του κατοχυρωμένου δικαιώματος του «συνέρχεσθαι» ενώ εστιάζει στους όρους τυχόν απαγόρευσης μίας διαδήλωσης εκτιμώντας ότι είναι αντίθετες τόσο στις διατάξεις του Συντάγματος, όσο και σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μάλιστα ενδιαφέρον έχει το ότι γίνεται επίκληση αποφάσεων πουν έχουν ληφθεί κατά της Ουγγαρίας και της Ρωσίας. Παράλληλα στο κείμενο της επιστημονικής επιτροπής γίνεται αναφορά σε αρθρογραφία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ως συνταγματολόγου.
Περιέχει όμως στοιχεία που δεν είχε τολμήσει να εφαρμόσει ούτε η χούντα των συνταγματαρχών.
Συγκεντρώσαμε τις σημαντικότερες ρυθμίσεις οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας και σας τις παρουσιάζουμε σε ένα video δυο (και κάτι) λεπτών. Ο Χρήστος Αβραμίδης και ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης παρουσιάζουν το εβδομαδιαίο INFO-VIDEO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: