Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΡΗΤΗ : ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ....ΜΙΑ ΣΟΥΔΑ ΔΡΟΜΟΣ !!!

Ενώ η δικομματική αντιπαράθεση ξεπέφτει στο….''κομψό ντύσιμο'' και αρχίζει να θυμίζει reality GNTM….
Ενώ οι επόμενες δημοσκοπήσεις δεν θα έχουν ερώτημα ποιος είναι ''ο ποιό κατάλληλος πρωθυπουργός'' αλλά  ''ο πιο κομψός πρωθυπουργός''.…
Ενώ....''σοβαρά ενημερωτικά ΜΜΕ'' και Συριζοτρόλ ψάχνουν να βρουν διάφορες....''στιλιστικής υφής ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας''….
Ενώ τα σάιτ και τα δελτία γίνονται η χαρά κάθε σαλιάρη, ασχολούνται με φορέματα και μίνι ή με το ποιος δε φοράει γραβάτα.
Αν μια διεθνής συνάντηση είναι αδιάφορη ή και επιζήμια για μια χώρα, οι φιλοκυβερνητικοί συντάκτες θα εστιάσουν σε ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως το τι φορούσαν ή τι έφαγαν οι παρευρισκόμενοι. Η....''υπέρκομψη Μαρέβα'' με τη σαγιονάρα που όταν εμφανίζεται έτσι η μάνα μου της λέω εγώ έτσι μαζί σου δεν κυκλοφορώ και ένα παντελόνι αγορασμένο Κυριακή μετά από χανγκόβερ στην Αγ. Βάρβαρα που το έκαψε στο σιδέρωμα. Το ντεκολτέ στον αφαλό να σκίψει να φανεί το στήθος της ακόμα κι από δορυφόρο.
Από πίσω της ο Υπουργός Εξωτερικών της πιο δυνατής χώρας στον κόσμο κουβαλώντας την
σακούλα που μέσα πρέπει να έχει τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια που τα έκανε δώρο στο....''υπέρκομψο ζευγάρι''....

Τη δεκαετία του '90, με το τέλος του Ψυχρού πολέμου και την ολοκληρωτική πρόσδεση της Ελλάδας στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, διαβάζαμε για τα ντολμαδάκια που μαγείρευε η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Στην πρόσφατη επίσκεψη του Μάικ Πομπέο, στο ίδιο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στην Κρήτη, μάθαμε για άλλη μια υπέρκομψη εμφάνιση της Μαρέβας και το λεμοντσέλο που δοκίμασε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου.
Από τα ''ντολμαδάκια της Μαρίκας'', πριν από τρεις δεκαετίες, μέχρι τα ''λεμοντσέλο της Μαρέβας'' οι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχουν να παρουσιάσουν σημαντικά επιτεύγματα από τις επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων. Άλλωστε το γεγονός ότι οι κοινές δηλώσεις Πομπέο - Μητσοτάκη έγιναν στην νατοϊκή βάση της Σούδας και όχι στο μέγαρο Μαξίμου δείχνει το πραγματικό υπόβαθρο της συνάντησης των δυο ανδρών. Δεν επισκέφθηκε ο Πομπέο την Ελλάδα....ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε μια αμερικανική βάση.
Μένει μόνο αυτή η γενικόλογη διαπίστωση ότι....''είμαστε στην πλευρά των ισχυρών''.
Στην ουσία, όπως οι προκάτοχοί του Πομπέο, οι Κίσινγκερ, Ολμπράιτ και Κοντολίζα Ράις διχοτόμησαν την Κύπρο, κομμάτιασαν τη Γιουγκοσλαβία, σμπαράλιασαν τη Λιβύη και τριχοτόμησαν το Ιράκ, έτσι και ο Πομπέο δεν θα διστάσει να εκβιάσει, να απειλήσει, να υποσχεθεί, πουλώντας κάλπικα και κούφια ειρηνόφιλα λόγια. Το λόγο πλέον μπορεί να έχουν οι λαοί, οι μόνοι που μπορούν να σωθούν από προστάτες! Από το να βρίσκεσαι όμως στην πλευρά των ισχυρών....μέχρι το να είσαι ο υπηρέτης των ισχυρών υπάρχει τεράστια διαφορά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: