Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ : CISCO...ΤΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ή ΚΡΥΒΕΙ !!! [ video ]

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η Νίκη Κεραμέως στην αντιπολίτευση με την επαναλαμβανόμενη στάση της καθώς αν κάποιος βουλευτής θέλει να δει τη σύμβαση που έχει υπογράψει το υπουργείο Παιδείας με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση δεν οφείλει κατά την άποψή της η ίδια να την καταθέσει στη Βουλή, αλλά θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να βιζιτάρει μέχρι το γραφείο της όπου τη… φυλάει. Μάλιστα, μιλώντας σήμερα στη Βουλή και τονίζοντας το παραπάνω, απέφυγε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο δεν καταθέτει τη σύμβαση λέγοντας αοριστίες όπως «πρόκειται για αποδοχή δωρεάς».

Ως καλή, σύμφωνα με το βιογραφικό της νομικός, η Κα Κεραμέως αποκλείεται να μην γνωρίζει την ύπαρξη του νόμου 3861 του 2010 για τη διαφάνεια. Ο νόμος είναι σαφής. Σύμφωνα με το άρθρο 2, παράγραφος 4.17 "στο διαδίκτυο αναρτώνται: πράξεις αποδοχής δωρεών στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., σε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή σε φορείς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού".

Ερώτημα 1: Εχει αναρτηθεί η σύμβαση με την Cisco στη Διαύγεια όπως ο νόμος ορίζει; Απάντηση: Οχι.

Ερώτημα 2: Εχει φέρει τη σύμβαση στη Βουλή η Υπουργός τη σύμβαση όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Απάντηση: Οχι.

Άλλος δρόμος για να τσεκαριστεί η σύμβαση δεν υπάρχει. Το "την έχω στο γραφείο μου, ελάτε να την δείτε" εκτός από εξοργιστικό είναι και εμφανώς μη νόμιμο. Είπε όμως και κάτι άλλο η κυρία Κεραμέως στην κυρία Κεφαλίδου: "Καταρτίστηκε η σύμβαση, κατατέθηκε εκεί που ζητήθηκε αρμοδίως στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κυρίως όμως, πρόκειται για μια αποδοχή δωρεάς". Ισχύει αυτό; Οχι είναι και πάλι η απάντηση. Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν κατατέθηκε η σύμβαση δωρεάς αλλά το DPA (Master Data Processing Agreement), δηλαδή το κείμενο που περιγράφει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μέσω του webex. Η Αρχή ρητώς ζήτησε να δει ΚΑΙ τη σύμβαση δωρέας. Ομως δεν την έλαβε ποτέ. Αυτή είναι η πλήρης πραγματικότητα. Και έχει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση που θα πάρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης μετά τη γνωμάτευση της 7ης Σεπτεμβρίου με την οποία είχε δοθεί τρεις μήνες διορία στο Υπουργείο για πλήρη συμμόρφωση στον GDPR. Όσο και για τη σύμβαση, από τη στιγμή που δεν έχει αναρτηθεί, όλα είναι πιθανά. Με τη στάση της η Υπουργός παρακινεί τον κάθε ενδιαφερόμενο να σκεφτεί οτιδήποτε......

Δεν υπάρχουν σχόλια: