Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΔΩΝΗΣ - ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ !!! [ video ]

Στο κόκκινο παραμένουν τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, του Βόλου και της Λάρισας, ενώ και σε άλλες περιφέρειες η εικόνα δεν είναι καθόλου αισιόδοξη. Σύμφωνα με πληθώρα μαρτυριών γιατρών και νοσηλευτών αλλά ακόμα και ανακοινώσεις συλλόγων των γιατρών τα περιστατικά συνεχώς αυξάνονται, οι κλίνες, τόσο οι απλές όσο και οι μονάδες αυξημένης ή εντατικής φροντίδας είναι δυσεύρετες και το υγειονομικό προσωπικό είναι στα όρια της κατάρρευσης. Πλέον σαν χιονοστιβάδα συγκεντρώνονται οι καταγγελίες για παντελή έλλειψη οργάνωσης και κεντρικού σχεδιασμού ενώ από χθες, σχετικά με τις αεροδιακομιδές στην Αθήνα ασθενών από την Δράμα, έχει τεθεί το ερώτημα και γιατί δεν επιτάχθηκαν ιδιωτικές κλίνες, αντί οι ασθενείς να περάσουν αυτή τη δοκιμασία. «Η βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας» είπε η νεφρολόγος και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, Νίτσα Κιόρτεβε για την κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. O πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί τρεις κλινικές κόβιντ και νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όλες οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες, όπως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Χθές από τη Δράμα έγινε η αεροδικομιδή 3 ασθενών προκαλώντας ερωτήματα ως προς το γιατί δεν επιτάθχηκαν ιδιωτικές κλίνες.
Χθες στη Θεσσαλονίκη εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί μείωση της προσέλευσης νέων περιστατικών, παρά την πρόσφατη μικρή κάμψη στα κρούσματα.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου χαρακτηρίζεται θλιβερή από τους γιατρούς της περιοχής.
Μεγάλη πίεση δέχεται το νοσοκομείο της Λάρισας όπου γίνονται συζητήσεις για μεταφορά ασθενών που νοσούν βαριά στο νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ γκρεμίζουν τοίχους για να φτιάξουν χώρους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: