Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΣΗΜΕΡΑ 28/1 ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ !!! [ video ]

Κινητοποίηση των Αρχών σήμερα καθώς είναι προγραμματισμένο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κινητοποιήσεις στην Υγεία. Το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα, Πέμπτη 28/1, στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια. Παράλληλα, κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ σε νοσοκομεία της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία είναι σε «συναγερμό», με φόντο την απαγόρευση συναθροίσεων, αλλά και το νέο σχεδιασμό σχετικά με τις συγκεντρώσεις.

Στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν 25 φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι. Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 13:00 στα Προπύλαια.
Η ΟΛΜΕ, με σχετική ανακοίνωσή, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο», ενώ κάνει λόγο για «αυθαιρεσία, αναλγησία και απόσταση του υπουργείου Παιδείας από την εκπαιδευτική πραγματικότητα». Απαιτεί, δε, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο – μεταξύ άλλων – οδηγεί στον αποκλεισμό από τα Πανεπιστήμια χιλιάδων μαθητών, στη βίαιη εκδίωξη χιλιάδων νέων, στην περικοπή κάθε ελευθερίας στην επιλογή τμήματος και το κλείσιμο πολλών τμημάτων, γράφει. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ, έχει προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των Νοσοκομείων και στα Γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνει πως τα σωματεία εργαζομένων στη δημόσια Υγεία «συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά στην κινητοποίηση». Ακόμη, τονίζεται πως η απόφαση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων είναι «ακατανόητη» και σημειώνεται πως η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί, ωστόσο, θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ έχει τεθεί σε «συναγερμό» ώστε να τηρηθούν οι αποφάσεις και τα μέτρα κατά της πανδημίας. Ο Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε πως στις πορείες θα είναι παρών διαπραγματευτής και η ομάδα ΟΔΟΣ. «Αστυφύλακες, η ομάδα ΟΔΟΣ θα είναι εκεί για να κατευθύνει τις πορείες. Όλα θα πάνε καλά», είπε στην ΕΡΤ και γνωστοποίησε πως αναμένεται η σύσκεψη στο επιτελείο για τον στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος γίνεται την τελευταία στιγμή για να κριθούν όλα τα δεδομένα. Όσον αφορά στον περιορισμό των 100 ατόμων, δεν μπόρεσε να απαντήσει στο πώς θα τηρηθεί, αλλά επέμεινε στην ετοιμότητα των Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: